«Καυτό» ελληνικό Σαββατοκύριακο- Με χιλιάδες Έλληνες και μη, στο «Φεστιβάλ της Lonsdale»

Παρά τις συνθήκες καύσωνα που θα επικρατήσουν σήμερα στη Μελβούρνη (η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ανώτερη θερμοκρασία 40 βαθμούς) δεκάδες χιλιάδες ομογενείς αναμένεται να δώσουν το παρόν στην επίσημη έναρξη του «Φεστιβάλ της Lonsdale».

Εξάλλου, στις 7 το απόγευμα -που θα γίνει η επίσημη έναρξη-, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική, η θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 31 βαθμούς, δηλαδή ό,τι πρέπει για το ξεφάντωμα που θα ακολουθήσει.

Από το περσινό ελληνικό φεστιβάλ στη Μελβούρνη. Φώτο: Κώστας Ντεβές

Από το περσινό ελληνικό φεστιβάλ στη Μελβούρνη. Φώτο: Κώστας Ντεβές

Όπως μας είπε ο πρόεδρος της Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, στη σκηνή στις 7 απόψε, εκτός από τον δημοφιλέστατο Κώστα Μακεδόνα, θα είναι ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άµποτ, ο αρχηγός της οµοσπονδιακής αντιπολίτευσης, Μπιλ Σόρτεν, ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, κ. Ντένις Ναφθάιν, ο δήµαρχος Μελβούρνης, κ. Ρόµπερτ Ντόιλ, περίπου άλλοι δέκα πολιτειακοί και οµοσπονδιακοί υπουργοί και βουλευτές, καθώς και οι επίσκοποι Δέρβης και Μιλητουπόλεως κ.κ. Ιεζεκιήλ και Ιάκωβος. Εκεί θα είναι, φυσικά και η νέα γενική πρόξενος της Ελλάδας κ. Σημαντηράκη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει από τις 12 σήμερα το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.
Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσική και χορό καθ’ όλο το Σαββατοκύριακο με δυο σκηνές, περίπτερα και άφθονα φαγητά, δραστηριότητες για τα παιδιά, επίδειξη ελληνικής μαγειρικής, ελληνικό Karaoke και Ζορμπά «μέχρι τελικής πτώσης» κ.ά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και το ελληνικό πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS θα μεταδοθεί ζωντανά σήμερα το απόγευμα από τη δεύτερη σκηνή (4 με 6) και, μάλιστα, θα δοθούν και δώρα στο κοινό.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα το βρείτε αναλυτικά στη διεύθυνση www.antipodesfestival.com.au

Πηγή:Neoskosmos.com