Σαμαράς: «Οι Έλληνες δεν είμαστε πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς»

«Εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς», δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενος στα πρόσφατα δημοσιεύματα που ήθελαν τους Έλληνες να είναι κατά μέσο όρο πλουσιότεροι από τους Γερμανούς.

Σε προδημοσίευση αποσπάσματος της συνέντευξης, η εφημερίδα παραθέτει σχόλιο του πρωθυπουργού σχετικά με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και όχι της ομοσπονδιακής τράπεζας της Γερμανίας, όπως αναφέρει λανθασμένα η Bild.

«Η έρευνα δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης. Σε έξι χρόνια ύφεσης, το βιοτικό επίπεδο μειώθηκε κατά 40%, η ανεργία βρίσκεται στο 27%. Οι Έλληνες σίγουρα δεν είναι κατά μέσο όρο πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς!», τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο πακέτο βοήθειας. «Δεν χρειαζόμαστε κανένα καινούργιο, τρίτο πακέτο βοήθειας! Κατά τα άλλα δεν έχω και καμία πληροφόρηση για το ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πράγματι προετοιμάζει ένα τρίτο πακέτο. Πετυχαίνουμε στο τρέχον πρόγραμμα βοήθειας τους στόχους και λειτουργεί», σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά στην ελληνική προεδρία επισημαίνει ότι δίνει στη χώρα επιπλέον δύναμη προκειμένου να πετύχει το «come back».

«Πρέπει να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας και να σταθεροποιήσουμε περαιτέρω τη νομισματική ένωση ώστε να εμποδίσουμε μελλοντικές κρίσεις. Η προεδρία στην ΕΕ μας δίνει επιπλέον δύναμη για να καταφέρουμε το ελληνικό “come back”. Αισθανόμαστε περηφάνια που βρισκόμαστε σε μια τέτοια φάση στην προεδρία της ΕΕ», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.