Χαιρετισμός ΥΦΥΠΕΞ Κ.Γεροντόπουλου στην τελετή υιοθέτησης νέου Τυνησιακού Συντάγματος‏

Χαιρετισμός ΥΦΥΠΕΞ Κ. Γεροντόπουλου στην επίσημη

τελετή υιοθέτησης του νέου Τυνησιακού Συντάγματος

 

Ο ΥΦΥΠΕΞ Κυριάκος Γεροντόπουλος εκπροσώπησε την χώρα μας, στην επίσημη τελετή υιοθέτησης του νέου Τυνησιακού Συντάγματος που διεξήχθη στην Τύνιδα.

Στον χαιρετισμό του ο κ.Γεροντόπουλος τόνισε: “Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδος, θα ήθελα να συγχαρώ τον λαό και τα πολιτικά κόμματα της Τυνησίας, για τις προσπάθειες τους για την δημοκρατία, την ειρήνη και την ευημερία.

Η Ελλάδα καλοσωρίζει την υιοθέτηση του νέου Συντάγματος και το διορισμό ης νέας κυβέρνησης. Αυτές οι εξελίξεις αποτελούν ένα σημαντικό σημάδι αισιοδοξίας για το μέλλον της δημοκρατικής μεταρρύθμισης στην Τυνησία.

Η Τυνησία διαδραματίζει έναν σημαντικό και σταθεροποιητικό ρόλο στον αραβικό κόσμο και στην Μεσόγειο. Σας διαβεβαιώνω ότι η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταθούν στο πλευρό της Τυνησίας, στηρίζοντας τις προσπάθειες της”.

Ο κ.Υφυπουργός στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Τυνησία, επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλέξιο. Συζήτησαν για το ιεραποστολικό έργο της Μητρόπολης, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί στις τέσσερις χώρες αρμοδιότητας της (Τυνησία, Μαρόκο, Αλγερία, Μαυριτανία).

Παράλληλα επισκέφθηκε το κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας Τυνησίας, ενώ συναντήθηκε στα γραφεία της Πρεσβείας μας με τους Έλληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται εκεί. Τους επεσήμανε ότι μπορούν να αποτελέσουν “γέφυρα” για καλύτερη συνεργασία Ελλάδος-Τυνησίας σε όλους τους τομείς, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συμβολή που μπορούν να έχουν στην προώθηση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Τέλος, βρέθηκε στο Μνημείο πεσόντων του Ιερού Λόχου στην Τυνησία κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου απότισε φόρο τιμής.

Ο ΥΦΥΠΕΞ Κ.Γεροντόπουλος με τον Μητροπολίτη Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής κ.Αλέξιο