Άμποτ και Σόρτεν γλεντάνε με τον Ελληνισμό της Μελβούρνης

O πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άµποτ και ο αρχηγός της οµοσπονδιακής Αντιπολίτευσης Μπιλ Σόρτεν πρόκειται να τιµήσουν µε την παρουσία τους τα εγκαίνια του «Φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ», που είναι ένα από τα µεγαλύτερα ελληνικά και πολυεθνικά Φεστιβάλ της Μελβούρνης, το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης αυτό το Σαββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου.

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλειο της χώρας

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλειο της χώρας

Στα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα παρευρίσκονται επίσης, ο πρωθυπουργός της Βικτώριας κ. Ντένις Ναφθάιν, ο δήµαρχος Μελβούρνης κ. Ρόµπερτ Ντόιλ περίπου άλλοι δέκα  πολιτειακοί και οµοσπονδιακοί υπουργοί και βουλευτές, καθώς και οι επίσκοποι Δέρβης και Μιλητουπόλεως κ.κ. Ιεζεκιήλ και Ιάκωβος. Εκεί θα είναι, φυσικά και η νέα γενική πρόξενος της Ελλάδας κ. Σημαντηράκη.

«Η παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αµποτ στο φεστιβάλ της Κοινότητάς µας, αντανακλά θετικά στον οργανισµό µας και στη δέσµευση της αυστραλιανής κυβέρνησης για τη συµβολή των Ελλήνων στην πολυπολιτισµική Αυστραλία,» δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης.

«Αυτή είναι η τρίτη χρονιά που ο κ. Αµποτ παρευρίσκεται στα εγκαίνια του Φεστιβάλ µας και η πρώτη φορά ως πρωθυπουργός. Η παρουσία του και αυτή των άλλων υπουργών της κυβέρνησής του µας δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουµε και ενισχύσουµε περαιτέρω τη σχέση της Ελληνικής Κοινότητας µε την  οµοσπονδιακή Κυβέρνηση. Στόχος µας είναι να αξιοποιήσουµε αυτά τα γεγονότα για να προβάλλουμε την πολιτιστική σηµασία των Ελλήνων στη χώρα αυτή, καθώς και τη συνέχιση του διαλόγου για άλλα σηµαντικά θέµατα.»

Παράλληλα, χαιρέτησε και τη συµµετοχή του αρχηγού της οµοσπονδιακής Αντιπολίτευσης κ. Μπιλ Σόρτεν στα εγκαίνια του Φεστιβάλ.

Σηµειώνεται ότι η υποστήριξη προς  το Σύγχρονο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας συνεχίζεται, µε επιπρόσθετη χορηγία ύψους $ 455.000 από την οµοσπονδιακή κυβέρνηση.