Ανοιχτή επιστολή ομογενή σε Παπούλια-Σαμαρά: Πέφτουν πάνω μας σαν κάρμα…

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

“Εγώ, ο Νίκος Δεληγιάννης”! Με τη φράση αυτή ο ομογενής από τη Γερμανία, περιγράφει την ταλαιπωρία που υφίσταται στη γενέτειρα γιατί “η νοσταλγία και η αγάπη μου για τον τόπο μου”, όπως γράφει, “με έκανε να πουλήσω τα υπάρχοντα μου και να επενδύσω στην πατρίδα μου στα φωτοβολταϊκά”!

Έφερε τα χρήματά του και επένδυσε στη γενέτειρα. Στην καινοτομία, την πολυδιαφημισμένη στις χρυσοπληρωμένες διαφημίσεις της Δημόσιας Υπηρεσίας Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) . Το αποτέλεσμα; “Έρχεστε εσείς τώρα και βάζετε ένα χαράτσι 30% επιπλέον στη φορολογία”…

Το παράπονο απευθείας διατυπωμένο στην πολιτική ιεραρχία στον ανώτατο βαθμό: Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Η ανοικτή επιστολή του κ. Δεληγιάννη ήταν το ξέσπασμα ψυχής για τις ταλαιπωρίες που υφίσταται χρόνια τώρα.

Εύλογο το ερώτημα που θέτει: “…Τι χρωστάω εγώ και κάποιοι άλλοι ξένοι επενδυτές να πληρώνουμε αυτές τις αβαρίες που δεν είχαμε καμιά γνώση>; Η συνέχεια δεν θέλει δα και σοφία: “Με αυτές τις ενέργειες, την γραφειοκρατία και τις νομοθεσίες που βγάζεται στο γόνατο, περιμένετε επενδυτές να έλθουν στην Ελλάδα;”

Ο κ. Δεληγιάννης, ως ενεργός πολίτης έχει άποψη επί παντός του επιστητού. Για τη διαφθορά και τις μίζες,  για την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, για τη φοροδιαφυγή και τη λαθρεμπορία.  Για τους φόρους και για τα φακελάκια. Για τα σκάνδαλα και το ΝΔΤ.  Σκέψεις και λόγια ενός ανθρώπου που όπως γράφει, “υποβλήθηκε στην ταλαιπωρία και δυστυχία της εποχής εκείνης και το 1963, μετανάστευσε στην Δυτική Γερμανία”.

Έχοντας εργαστεί σκληρά κάτω από εξοντωτικές συνθήκες για σχηματίσει μια περιουσία στην ξενιτιά, πείστηκε από “τα λόγια τα ωραία τα μεγάλα” και επενδύσε στο Αρκαδικό χωριό, πρότυπο του έλεγαν ότι θα γίνει, που θα στέγαζε ομογενείς Αρκάδες… Τι λέει σήμερα για το “πρότυπο” απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό;  “Μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας –σκάνδαλα, διαφθορά κλπ.- ένα σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων είναι το Αρκαδικό χωριό. Αυτό είχε προγραμματιστεί για τους Ομογενείς Αρκάδες που θα γινόταν το πρότυπο πιλοτικό χωριό. Δυστυχώς, έμεινε το τριτοκοσμικό χωριό και νομίζω θα ήταν μια ευκαιρία να αγγίξετε το θέμα αυτό για να πειστεί η ομογένεια ότι δεν την έχετε αφήσει στο περιθώριο…”

Η επιστολή έχει ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2013 και έφτασε “συστημένα” στους υψηλούς παραλήπτες. Απαντήσεως δεν καταξιώθηκε ακόμη, “αλλά έχω υπομονή. Άλλωστε έχουν να ασχοληθούν και με άλλα σοβαρότερα θέματα¨, λέει στην Panhellenic Post ο κ. Δεληγιάννης.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

“Ανοιχτή Επιστολή
Αρκαδικό χωριό 31.01.2014
Προς
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Κάρολο Παπούλια
Τον Πρωθυπουργό Κύριο Αντώνη Σαμαρά,
Τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο.
 Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Κύριοι Πρόεδροι

Εν πρώτοις, επιθυμώ να σας πω πως πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο πιο έντιμος. Πιστεύω ότι θα ήθελε να κάνει πολλά πράγματα, δυστυχώς, όμως, το Σύνταγμα δεν επιτρέπει να επεμβαίνει στα καυτά θέματα που ταλανίζουν τον απλό λαό μας, αλλά όχι τους βολεμένους, τα κοινώς λαμόγια.

Αυτό που μ’ έχει εξοργίσει και με ώθησε να γράψω αυτήν την επιστολή, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μήπως πάρω κάποια απάντηση –που δεν περιμένω- σε αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας.

Κυριαρχεί το ασύστολο ψέμα! θα ήθελα να μάθω πιοί είναι αυτοί οι Ελληναράδες που στην θεωρία τα ξέρουν όλα, και στην πράξη τίποτε… Το καράβι πηγαίνει ακυβέρνητο προς τα βράχια! Και ερωτώ: εδώ που έχουμε φθάσει θα έπρεπε να έχουμε αντιπολίτευση ή οικουμενική κυβέρνηση;

Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε η Εθνική κρίση -για την οποία ευθύνονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ο κύριος Καραμανλής, ο οποίος ζει ανενόχλητος και με περιοδείες σε όλη την επικράτεια κ.λ.π. – την τελειωτική σπρωξιά προς τον γκρεμό την έδωσε ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου, διότι ήθελε να δοκιμάσει την πρωθυπουργική καρέκλα αψηφώντας τις συνέπειες. Διότι γνώριζε ότι ο Καραμανλής με το επιτελείο του είχαν τελειώσει ολοκληρωτικά -ήταν θέμα ημερών- και ο Γιώργος τον απάλλαξε, και εγώ προσωπικά έτρεχα να του μαζέψω ψήφους! ‘Έπιασε την απασφαλισμένη χειροβομβίδα και έσκασε στα χέρια του! Παρόλα αυτά που συνέβησαν, εξακολουθούσε να κάνει του κεφαλιού του και βέβαια να απαλλάξει την ΝΔ από το εθνικό έγκλημα που είχε διαπράξει, με αποτέλεσμα σήμερα να μην ξέρει τίποτε για τον φόνο…

Γι’ αυτό και οι Κύριοι Καραμανλής, Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου θα έπρεπε ήδη να απολογούνται στην δικαιοσύνη. Και σε αυτό το θέμα κύριε πρωθυπουργέ, φέρετε και εσείς μεγάλη ευθύνη…

Με τζάμπα μαγκιές και με το εκλογές εδώ και τώρα, αυτήν ακριβώς την μέθοδο χρησιμοποιεί και ο μεγάλος πολιτικός κύριος Αλέξης Τσίπρας, μοιράζοντας υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, μόνο και μόνο διότι αυτό αυξάνει τα ποσοστά του, καθώς μέρος της κοινωνίας μας αποζητά τη λύτρωση μέσα από το ψέμα χωρίς να ελέγχει λίγο το παρελθόν

Δεν είναι κρίμα; Κυρίες και Κύριοι τι περιμένετε από αυτό το παιδί που δεν έχει κάνει κάποια προκοπή, κάποιο έργο… Έχει μια σύντροφο έχει δυο παιδιά χωρίς να μπει στην διαδικασία ενός θρησκευτικού γάμου, όπως ορίζει η θρησκεία μας κλπ. και κάποιοι τον προωθούν για πρωθυπουργό!

Επιπλέον, το κόμμα του έχει μαζέψει όλη την σάρα και μάρα όλα τα λαμόγια τους αποστάτες δοσίλογους του ΠΑΣΟΚ, ο λύκος την τρίχα αλλάζει όχι την γνώση.

Κύριε πρωθυπουργέ και κύριε Αντιπρόεδρε,

Αυτά που σας γράφω είναι και δική μου γνώμη αλλά και πολλών άλλων, καθώς αφουγκράζομαι το μουρμουρητό των έντιμων συμπολιτών μας. Για να αποκτήσετε την πλήρη στήριξη και τη συμμαχία των πολιτών, θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα και να μην παραγράφεται κανένα αδίκημα! Η Δικαιοσύνη να είναι ανεξάρτητη, για να μπορεί ανενόχλητα να φέρνει εις πέρας το έργο της, με γοργούς ρυθμούς.

Έχω, όμως, την αίσθηση πως για να γίνουν αυτά πράξη και να μπορείτε να τα επιβάλλετε πρέπει να καθαρίσετε τη θέση σας, εάν έχετε κι σεις λερώσει τη γούνα σας. Κατά την γνώμη μου, είναι δυο λέξεις που πρέπει να χρησιμοποιήσετε: Η μία είναι το φιλότιμο και η δεύτερη ένα μεγάλο συγγνώμη στον Ελληνικό Λαό. Βέβαια διορθώνοντας και την ζημιά, εάν έχετε διαπράξει τι στο ταμείο του κράτους.

Η κοινωνία μας πιστεύει πως είναι και τα δικά σας ονόματα στην λίστα Lancard. Γιατί ο κύριος Βενιζέλος κράτησε το στικάκι δυο χρόνια στην τσέπη του; Γιατί ο κύριος Παπακωνσταντίνου είναι ελεύθερος και ισχυρίζεται ότι έχασε το CD; Απαράδεκτο. Κατ’ εμέ έπρεπε να είναι στον Κορυδαλλό μέχρι που να βρεθεί το αυθεντικό cd.

Και τώρα, ένα προσωπικό μου θέμα που θα πρέπει να το απαντήσει ο υπουργός Οικονομικών κύριος Στουρνάρας.

Εγώ, ο Νίκος Δεληγιάννης, χωρίς να αναφερθώ στην ταλαιπωρία και δυστυχία της εποχής εκείνης το 1963, μετανάστευσα στην Δυτική Γερμανία . Στα 50 χρόνια διαμονής στην φιλόξενη αυτή χώρα, με πάρα πολύ σκληρή εργασία, λογικό είναι να αποκτήσω κάποια περιουσία. Η νοσταλγία και η αγάπη μου για τον τόπο μου, με έκανε να πουλήσω τα υπάρχοντα μου και να επενδύσω στην πατρίδα μου στα φωτοβολταϊκά . Και όλα αυτά έγιναν με τις ποιο διαφανείς και νόμιμες πράξεις. Με αποτέλεσμα να σας πουλώ μπον φιλέ και να θέλετε να πληρώνετε για πανσέτα!

Επιπλέον, τώρα έρχεστε εσείς και βάζετε ένα χαράτσι 30% συν στην φορολογία, που είναι ήδη 20% και δεν την αμφισβητώ αυτή.

Και ερωτώ: Τι χρωστάω εγώ και κάποιοι άλλοι ξένοι επενδυτές να πληρώνουμε αυτές τις αβαρίες που δεν είχαμε καμιά γνώση; Με αυτές τις ενέργειες, την γραφειοκρατία και τις νομοθεσίες που βγάζεται στο γόνατο, μην περιμένετε επενδυτές να έλθουν στην Ελλάδα…

Και το άλλο που μας συμβαίνει κόβοντας το τιμολόγιο για το ΛΑΓΙΕ αμέσως πρέπει να πληρώσουμε το ΦΠΑ. Αλλά το ΛΑΓΙΕ δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του, πράγμα που με τα ψίχουλα που μας δίνει , δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε και εμείς στις υποχρεώσεις μας.

Σαν Ομογενείς, έχουμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα τις τοπικής κοινωνίας. Μας βλέπουνε σαν χρήμα, πώς είναι το κάρμα ( ψοφίμι) στον δρόμο που μαζεύονται τα κοράκια έτσι πέφτουνε επάνω μας αυτό είναι που δεν μπορώ να καταλάβω.

Κύριε υπουργέ,

Πώς δεν μπορείτε να πατάξετε την φοροδιαφυγή και λαθρεμπορία με τα σημερινά μέσα τεχνολογίας ,αλλά ειρωνεύεστε τον δυστυχισμένο Έλληνα; φαίνεται πώς είναι για σας πολυτέλεια π.χ. και η μητέρας σας το ίδιο πρόβλημα έχει, με τις χιλιάδες τον συσσιτίων. Αυτήν τη συμπεριφορά μπορούσε να την επιδείξει ένας ψυχοπαθής ή ένα λαμόγιο…

Και είναι το δεύτερο , όλα τα κάνετε και φέρνετε το φτωχό και δυστυχισμένο λαό στην εξαθλίωση, στην κατάθλιψη και τέλος στην αυτοκτονία… Και υπερασπίζεστε την πλουτοκρατία και το τραπεζικό συμφέρον. Φιλοδοξείτε να αναβαθμίσετε το ατομικώς σας συμφέρον για κάποια περισσότερο ψηλή θέση στην Ευρώπη… Η Ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη ,συμπλήρωσης αίματος για να ζήσει διότι ο αιματοκρίτης έχει πέσει και εάν η τρόικα μας πρεσάρει, αυτοί γνωρίζουν ότι υπάρχει ξύγκι και ποιοι έχουνε εκατομμύρια και δισεκατομμύρια, γι’ αυτο κτυπάνε το σαμάρι για να ακούσει το γαϊδούρι! Αξιοποιήσετε την περιβόητη λίστα Λακάρντ: Αλλά αυτό δεν το θέλετε ούτε σεις, ούτε η κυβέρνηση αλλά ούτε και η Αντιπολίτευση…

Εύκολος τρόπος για εσάς είναι ο συνταξιούχος ο μισθωτός και η μικροεπιχείρηση! Ερώτηση: Εάν πράγματι θέλαμε την ευημερία αυτού του τόπου, αφού εντοπίσαμε την κρίση, το πρώτο που έπρεπε να κάνουμε ήταν μία οικουμενική κυβέρνηση, να πάει στις Βρυξέλλες και να ζητήσει πίστωση χρόνου για να μπουν τα πράγματα στην σειρά τους!

Επίσης, να ενεργήσει άμεσα να έρθουν τα κλεμμένα πίσω και βέβαια όλες οι άλλες παρανομίες δηλαδή πλήρες νοικοκύρεμα του κράτους.

Αφού γίνουν όλα αυτά κάνουμε πλήρη απολογισμό που βρίσκεται το κατά κεφαλήν χρέος, το οποίο θα αναλογεί στον κάθε πολίτη.

Εκεί που μας βάζετε τα χαράτσια καθημερινά, να μας χρεώνετε το χρέος!

Απαλλάσσονται, βέβαια , οι άποροι και οι υπόλοιποι σηκώνουμε το βάρος διατηρούμε τις θέσεις εργασίας, παράλληλα ανοίγουμε νέες θέσεις εργασίας και οι άνθρωποι που δεν δύνανται να ανταποκριθούν οικονομικά, τους υποχρεώνουμε παίρνοντας ένα δάνειο. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να του παραχωρήσει θέσεις εργασίας από την οποία θα μπορεί να αποπληρώνει το δάνειο του και να ζει την οικογένεια του.

Κύριε Σαμαρά και κύριε Βενιζέλο, αυτή η συνεργασία που κάνετε, είναι ο εναλλακτικός δρόμος και έχει κάποια θετικά αποτελέσματα περισσότερο στο εξωτερικό. Προσωπικά σας συγχαίρω!

Τι κάνουμε, όμως, με το εσωτερικό μας πρόβλημα. Στην ζωή μας δεν είναι μόνο το χρήμα αλλά να δημιουργούμε και προϋποθέσεις που θα μνημονεύονται πάντα στο μεγάλο σας ταξίδι, όταν κάποια στιγμή έρθει και δόξα τον θεό τέτοιου είδους παραδείγματα έχουμε πολλά από τους αρχαίους Έλληνες.

Εκμεταλλευτείτε τη χρυσή ευκαιρία, με όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, βλέποντας στον Τύπο και ακούοντας τα ΜΜΕ να λένε ότι το θέμα της “πίσω πόρτας” εξακολουθεί να υπάρχει. Πρέπει να μπει τέλος. Αυτές οι πράξεις μας απογοητεύουν όλους και εσείς γίνεστε αναξιόπιστοι στην προεκλογική σας εκστρατεία.

Είχατε υποσχεθεί θα βγάζατε τις κουκούλες και οι βουλευτές θα γινόταν 150 έως 200 κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και αυτό θα ήταν και μια ευκαιρία να καθαρίσει η ήρα από το σιτάρι και βεβαία να προκύψει και ένα μεγάλο όφελος στο ταμείο του κράτους.

Θέλω, επίσης, να επισημάνω στα αναπτυγμένα κράτη, στο θέμα Παιδείας και Εξωτερικής πολιτικής οι αποφάσεις παίρνονται με όλη την πολιτική ηγεσία. Οι δε φοιτητές δεν θα πρέπει να κομματικοποιούνται και να γίνονται κολαούζοι και αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα κόμματα. Το μέλημα τους θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση ενός αξιόλογου πτυχίου που αυτοί έχουν επιλέξει.

Εκείνο, όμως, που έχω διαπιστώσει στα κατά διαστήματα διαμονής μου στην Ελλάδα και την εμπειρία μου στο εξωτερικό, σπουδάζοντας δυο παιδιά στα δημόσια σχολεία και Πανεπιστήμια, ουδέποτε επιβαρύνθηκα με φροντιστήρια. Εδώ στην Ελλάδα έχουν ξεζουμίσει τους γονείς και επόμενο είναι ο μαθητής να μην έχει περίσσευμα χρόνου για να ασχοληθεί με κάτι άλλο…

Με την ευκαιρία, αναφορικά με τα σχόλια του ξένου Τύπου, όταν η Ελλάδα ανέλαβε την προεδρία της Ε.Ε, θέλω να είμαι καυστικός και, ιδιαίτερα, με το δημοσίευμα του «Σπίγκελ» που μας αποκάλεσε ζητιάνους! Τον χαρακτηρισμό αυτόν του τον επιστρέφω πίσω, διότι δεν είναι αλήθεια! Στο σύνολο του ο Ελληνικός Λάος, είναι υπερήφανος.

Εάν, Κύριε Πρόεδρε, εξαιρέσουμε τους προδότες και ανθέλληνες που δεν είναι λίγοι – και με αυτούς κατορθώνουν να «συνεργάζονται» οι βιομηχανίες τους- η ανοχή κάποιων επίορκων πολιτικών, τους επιτρέπει να πωλούν τα εξοπλιστικά με υπέρογκες υπερτιμολογήσεις για να χρηματίζονται τα λαμόγια και να την πληρώνει ο φτωχός Έλληνας.

Εδώ, όμως, έχει εφαρμογή η λαϊκή παροιμία που λέει: εκεί που μας χρεωστάγανε μας πήραν και το βόδι… Και εξηγούμαι:

Πριν από περίπου 25 χρόνια, μήνα Φεβρουάριο, ημέρα Κυριακή με θερμοκρασία 25 υπό το μηδέν, βρέθηκα στην πόλη Munster και είδα στον πεζόδρομο κάποιοι να ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για να βρουν κάτι να φάνε! Δεν ήθελα να το πιστέψω! Την εποχή εκείνη οι Έλληνες ήσαν σε εισαγωγικά «άρχοντες»! Και ερωτώ το Σπίγκελ: η πλούσια Γερμανία γιατί έχει τόσους άστεγους ( Obdachlose) να διανυκτερεύουν κάτω από Γέφυρες και σταθμούς των Τραίνων; Αλλά εδώ ταιριάζει η παροιμία, ο ζητιάνος δεν βλέπει το παντελόνι του που είναι σκισμένο άλλα κριτικάρει τον άλλον !

Θέλω να κάνω και την ερώτηση, αν οι χιλιάδες Έλληνες που ζουν στην Γερμανία τους έχουν δώσει αυτά τα δικαιώματα, να μας αποκαλούν ζητιάνους… Όχι βέβαια, το εντελώς αντίθετο!

Πέραν τούτου, σε μια ευνοούμενη οικογένεια όπως υποτίθεται είναι η Ε.Ε., οι εταίροι δίνουν χέρι Βοήθειας στους αδύναμους, για να μπορέσουν και αυτοί να ακολουθήσουνε

τον ίδιο δρόμο και όχι να τους βομβαρδίζουν! Σε αυτή την περίπτωση φέρνουν ευθύνη και οι πολιτικοί ηγέτες -και για μένα ηγέτες υπήρξαν Adernauer, Willi Brand και εν ζωή Schmid αυτός και αν ήταν ηγέτης! Υπήρξε ο παγκόσμιος μεσολαβητής…

Στην Γαλλία o Mitterrand και ο πρόεδρος της Ε.Ε ο κύριος Ντελόρ.

Ας προσεγγίσουμε, τώρα ένα άλλο ευαίσθητο θέμα. Εκείνο των ΜΜΕ στην Ελλάδα. Δυστυχώς στη χώρα μας τα ΜΜΕ δεν λειτουργούν καθώς πρέπει, φέρνουν την κοινωνία μας σε απελπισία δραματοποιώντας την όλη κατάσταση περισσότερο από ότι στην πραγματικότητα είναι.

Μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας –σκάνδαλα, διαφθορά κλπ.- ένα σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων είναι το Αρκαδικό χωριό. Αυτό είχε προγραμματιστεί για τους Ομογενείς Αρκάδες που θα γινόταν το πρότυπο πιλοτικό χωριό. Δυστυχώς, έμεινε το τριτοκοσμικό χωριό και νομίζω θα ήταν μια ευκαιρία να αγγίξετε το θέμα αυτό για να πιστεί η ομογένεια ότι δεν την έχετε αφήσει στο περιθώριο…

Είναι ευκαιρία σήμερα, Κύριε Πρωθυπουργέ, να προχωρήσετε σωστά και αποφασιστικά. Αυτό, άλλωστε, σας είπε και ο ανώτερος άρχοντας του Κράτους: Πάρτε κεφάλια.

Με τον προσήκοντα σεβασμό

Νίκος Δεληγιάννης

Αρκαδικό Χωριό Αρκαδία-Ελλάς

27550 – 91103 6944521592″

Πηγή: https://www.panhellenicpost.com