Τέλος η “ασυλία” για τους υπαλλήλους της Βουλής – Σε αργία δύο άτομα – Ο ένας δούλευε στη Χρυσή Αυγή και είχε όπλα και η δεύτερη ως “κοπανατζού”

– O πρώτος υπάλληλος της Βουλής είναι υπάλληλος της Χρυσής Αυγής
– Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε εκλεγεί βουλευτής Σερρών αλλά παραιτήθηκε και πήρε τη θέση του ο κ. Ματθαιόπουλος
– Στους συγκεκριμένους υπαλλήλους έχει αποφασιστεί η περικοπή μισθού τους
– Η Βουλή το επόμενο διάστημα θα αποφασίσει την απόλυση ή όχι από το κοινοβούλιο

Άργησαν άλλα ξεκίνησαν οι διαδικασίες ελέγχων και των υπαλλήλων της Βουλής, οι οποίοι αν και μετά την κοινωνική κατακραυγή δεν έχουν τους “χρυσούς” μισθούς του παρελθόντος, αλλά ακόμα απολαμβάνουν προνόμια που κανείς άλλος εργαζόμενος δεν έχει!

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης δύο υπάλληλοι της Βουλής τέθηκαν σε αργία και σύντομα αναμένεται να κριθεί η παραμονή τους ή η απόλυσή τους από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο πρώτος υπάλληλος που τέθηκε σε αργία είναι υπάλληλος της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Νικήτα Σιώη, ο οποίος τον Ιούνιο του 2012 είχε εκλεγεί βουλευτής Σερρών, αλλά παραιτήθηκε και τη θέση του έλαβε ο πρώτος επιλαχόντας της περιφέρειας Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Τότε, οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο ίδιος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαλολιάκος είχε ζητήσει από τον νεοκλεχθέντα βουλευτή να παραιτηθεί για να αναλάβει ο κ. Ματθαιόπουλος, που είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Η Βουλή αποφάσισε να τον θέσει σε αργία γιατί εις βάρος από το φθινόπωρο έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνικών αθυρμάτων. Βέβαια από το φθινόπωρο μέχρι τώρα έχουν περάσει κάποιοι μήνες, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Υπενθυμίζεται πως μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του πρώην βουλευτή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• καραμπίνα, η οποία παραβίαζει τις προϋποθέσεις της άδειας, με προσαρμογή εξαρτήματος
• κοντάκι με τα εξαρτήματά του
• εννέα κροτίδες
• ένα μαχαίρι
• τέσσερα κυνηγετικά φυσίγγια,
• 71 βληθείσες βολίδες διαφόρων διαμετρημάτων
• οκτώ στυλιάρια

Η δεύτερη υπάλληλος που τέθηκε σε αργία είναι γυναίκα και εργάζεται σύμφωνα με πληροφορίες στο τμήμα διεθνών σχέσεων. Και ο λόγος; Κρίθηκε πως η συγκεκριμένη υπάλληλος συστηματικά λείπει από την εργασία της αδικαιολόγητα, είναι δηλαδη από τους λεγόμενους “κοπανατζήδες”.

Το επόμενο διάστημα θα αποφασιστεί εάν πέρα από την αργία στην οποία ετέθησαν και την περικοπή του μισθού τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι και με την απόλυση.