Αχώριστοι φίλοι, ένα αγόρι με κινητικά προβλήματα και ένας ακρωτηριασμένος σκύλος

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231295874
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Πρόκειται για μία ιστορία δυνατής φιλίας. Ο μικρός Όουεν, ο οποίος πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο που του προκαλεί κινητικές δυσκολίες, έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη και τρυφερή σχέση με τον Χάατσι, έναν σκύλο με τρία πόδια. Η ιστορία τους έγινε βιβλίο και μια ομάδα φοιτητών δημιούργησε ένα βίντεο για τους δύο αχώριστους φίλους.

Ο επτάχρονος Όουεν Χόουκινς που ζει στην Αγγλία πάσχει από το σύνδρομο Σβαρτς-Γιάμπελ, μια σπάνια γενετική ασθένεια που έχει ως αποτέλεσμα οι μύες του να βρίσκονται συνεχώς σε ένταση. Δυσκολεύεται να κινηθεί και αυτό τον έχει κάνει να φοβάται να συναναστραφεί με κόσμο.

Όταν η μητριά του άκουσε ότι ο Χάατσι -ένας ποιμενικός της Ανατολίας με τρία πόδια- έψαχνε για σπίτι, αποφάσισε να τον υιοθετήσει.

Άγνωστοι είχαν δέσει τον Χάατσι σε σιδηροδρομικές ράγες, όπου τον χτύπησε τρένο, με αποτέλεσμα οι γιατροί να χρειαστεί να ακρωτηριάσουν το ένα του πόδι και την ουρά του.

Ο έρωτας του Όουεν για τον Χάατσι και του Χάατσι για τον Όουεν ήταν ακαριαίος.

«Την πρώτη φορά που τον συνάντησα» είπε ο Όουεν, «έσκυψε πάνω μου και έβαλε απλά το κεφάλι του στην πλάτη μου. Και αυτό συνέβη» είπε.

Ο Όουεν έχει γίνει πιο κοινωνικός από τότε που ο σκύλος ήρθε στο σπίτι. «Ο Χάατσι με προσέχει» λέει το αγόρι στην κάμερα των φοιτητών του Πανεπιστημίου του Χερτφορντσάιρ.

«Άλλαξε τη ζωή μου. Δεν φοβάμαι πια τους ξένους» προσθέτει ο Όουεν, στο οποίο αρέσει να ζωγραφίζει τον ίδιο συντροφιά με τον σκύλο.

Το να μιλάει για τον Χάατσι, λέει ο πατέρας του, τον κάνει να αισθάνεται πολύ καλύτερα από το να νιώθει ότι όλοι τον κοιτάζουν περίεργα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Χάατσι είναι στη ζωή μου, γιατί με κάνει να χαμογελάω όλη την ώρα. Είναι ο καλύτερός μου φίλος» προσθέτει ο επτάχρονος Όουεν.

Η φιλία με τον Όουεν έχει βοηθήσει και τον Χάατσι. Ο σκύλος είχε πάθει κατάθλιψη πριν πάει στο σπίτι των Χόουκινς, εξαιτίας του ακρωτηριασμού του. Σύντομα, άρχισε και πάλι να κουνάει την ουρά του και να κερδίζει σε διαγωνισμούς σκύλων, ενώ έχει λάβει και μετάλλιο ανδρείας.

«Όταν κάνω μπάνιο στον Όουεν, ο Χάατσι μπαίνει μέσα και αρχίζει να πίνει από το νερό της μπανιέρας. Δεν τους αρέσει να είναι χωριστά» λέει ο πατέρας του Όουεν, Γουίλ.

Αγγελική Στελλάκη

Πηγή:Newsroom ΔΟΛ