Σαμαράς: Γεννιέται μια νέα Ελλάδα – Μείωση φόρων ακινήτων κατά 38% έως το 2016

Επιστροφή σημαντικού τμήματος του πρωτογενούς πλεονάσματος στην ελληνική κοινωνία, με σταδιακή μείωση φόρων εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μεγάλη συνέντευξή του στο Βήμα, αναφέροντας μάλιστα ότι έχει προγραμματιστεί μείωση των φόρων ακινήτων κατά 38% έως το 2016.

Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι με τα πρωτογενή πλεονάσματα θα στηριχθεί η νέα ελάφρυνση του χρέους και η έξοδος στις αγορές, ενώ διευκρινίζει ότι στόχος του είναι να αρχίσουν να μειώνονται σταδιακά οι συντελεστές του ΦΠΑ, του φόρου εισοδήματος, των κερδών και βεβαίως των ακινήτων. «Βγαίνουμε από το φαύλο κύκλο… γεννιέται μια νέα Ελλάδα» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε σενάριο πρόωρων εθνικών εκλογών και επιτίθεται με δριμύτητα στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «είναι σε παράκρουση». «Η ‘πρόταση’ του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ‘σκίσει τα μνημόνια’ και θα ‘αμφισβητήσει το χρέος’ ουσιαστικά αποτελεί αναγγελία εθνικής χρεοκοπίας» δηλώνει.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ξεκαθαρίζει ότι δεν δίνει επίσημες στηρίξεις σε υποψήφιους δημάρχους, ούτε απαξιώνει τους αντάρτες, ενώ δεν πιστεύει ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα απειλήσουν την κυβέρνηση.

«Ώς τα τέλη της εφετινής χρονιάς η βελτίωση θα έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Υπάρχει εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που περιλαμβάνει συγκεκριμένες αναγκαίες αλλαγές ακόμη και στο Σύνταγμά μας. Η ελπίδα θέλει πρόγραμμα, θέλει σχεδιασμό, θέλει αποφασιστικότητα και πάνω απ’ όλα λίγα λόγια» επισημαίνει ο κ. Σαμαράς.

Μπακογιάννη: «Αρνητική για την ευρωβουλή εκτός εάν…»

Στο μεταξύ, αρνητική στο ενδεχόμενο να κατεβεί ως υποψήφια στις ευρωεκλογές στην Καθημερινή της Κυριακής η Ντόρα Μπακογιάννη, , δηλώνοντας πως η εκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο «δεν είναι στους στόχους της». Αφήνει πάντως, να εννοηθεί ότι μπορεί να μεταπεισθεί αν τής το ζητήσει ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι δεν έχει αρνηθεί ποτέ «να δώσει μάχες όταν χρειάζεται».

Παράλληλα, επισημαίνει την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό από τον πρωθυπουργό, ασκώντας ωστόσο σκληρή κριτική για την υπερφορολόγηση των πολιτών, ενώ χαρακτηρίζει ως πρόχειρες τις ρυθμίσεις για τους αγρότες παρότι συμφωνεί με την τήρηση βιβλίων. Παράλληλα, ζητεί από την κυβέρνηση να μην διολισθήσει σε πρόωρες παροχές που θα εκπέμψουν λαϊκισμό.

Ακόμη, η πρώην δήμαρχος Αθηναίων τηρεί ίσες αποστάσεις από τις υποψηφιότητες των κ. Σπηλιωτόπουλου και Κακλαμάνη για την Αθήνα, ενώ επισημαίνει την ανάγκη άμεσης εκκίνησης της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος.