Φονική χιονοθύελλα στην Ιαπωνία (ΦΩΤΟ)

Τρεις νεκροί και 850 τραυματίες σε δυστυχήματα εξαιτίας νέας ισχυρής χιονοθύελλας που πλήττει τη χώρα.

Μια νέα ισχυρή χιονοθύελλα έπληξε μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας από την Παρασκευή έως το πρωί του Σαββάτου προκαλώντας το θάνατο 3 ανθρώπων και τον τραυματισμό 850, σε διάφορα δυστυχήματα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NHK.

Εκατοντάδες αεροπορικά δρομολόγια ακυρώθηκαν και πολλά τρένα έχουν αναστείλει τα δρομολόγιά τους ειδικά στο δίκτυο υψηλής ταχύτητας. Εξ αιτίας των κακών καιρικών συνθηκών έχουν επηρεαστεί τουλάχιστον 17000 νοικοκυριά τα οποία δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Το χιόνι έπεφτε ακατάπαυτα επί 24 ώρες μέχρι το Σάββατο από τα δυτικά προς τα ανατολικά,με επίκεντρο το βασικό νησί της χώρας το Χονσού. Στην πρωτεύουσα Τόκιο, το ύψος του χιονιού που κάλυψε πεζοδρόμια και δρόμους έφτασε τα 20 εκατοστά.

Στη γειτονική περιφέρεια της Σαϊτάμα το χιόνι έφτασε μέχρι και τα 58 εκατοστά. Στην πόλη της Φουκουσίμα το χιόνι ήταν στους 36 πόντους ενώ στην παράκτια περιοχή Σεντάι έφτασε στα 29 εκατοστά.

Οι χιονοπτώσεις σε άλλες περιοχές μετατράπηκαν σε βροχοπτώσεις μερικές φορές συνοδευόμενες από πολύ ισχυρούς ανέμους- πάνω από 100 χιλιόμετρα ανά ώρα-, γεγονός που οδήγησε την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδώσει προειδοποιήσεις, όχι μόνο λόγω των κινδύνων που σχετίζονται με το χιόνι και τον πάγο, αλλά και εξ αιτίας πιθανών πλημμύρων. Πορτοκαλί προειδοποίηση έχει εκδοθεί για σαράντα νομούς, συμπεριλαμβανομένου του Τόκιο ενώ στο κόκκινο είναι άλλες 6 περιοχές.

Σύμφωνα με το NHK από τους 850 τραυματίες εξ αιτίας διάφορων ατυχημάτων κυρίως οδικών, τουλάχιστον ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση. Δύο από τους τρεις θανάτους προκλήθηκαν επίσης σε τροχαία δυστυχήματα, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo. Ο Φεβρουάριος είναι συνήθως ο πιο κρύος μήνας για την ευρύτερη περιοχή του Τόκιο.

NewsIt.gr