Βραβεύτηκε η ομογενειακή εφημερίδα “Νέος Κόσμος”

Ένα ωραίο δώρο δέχθηκε ο «Νέος Κόσμος» την Πέμπτη που γιόρταζε την 57η επέτειο των γενεθλίων του καθώς αναδείχθηκε η καλύτερη μεταναστευτική εφημερίδα της χρονιάς στη Νέα Νότια Ουαλία, την μεγαλύτερη αυστραλιανή πολιτεία.

Η δίγλωσση έκδοση της εφημερίδας μας (Neos Kosmos Weekend Edition) κέρδισε το βραβείο «Best Print Publication of the Year – Periodicals».
Δηλαδή ανακηρύχθηκε η καλύτερη εφημερίδα για περιεχόμενο και εμφάνιση.

Τα βραβεία αυτά, απονέμονται σε Πολυγλωσσικά μέσα ενημέρωσης της Νέας Νότιας Ουαλίας από το γραφείο του πολιτειακού πρωθυπουργού και είναι γνωστά ως Premier’s Multicultural Media Awards.

Ο γενικός διευθυντής του «Νέου Κόσμου», Χριστόφορος Γκόγκος, παραλαμβάνει το βραβείο της καλύτερης εφημερίδας της χρονιάς από τον Vic Alhadeff, chairperson of the CRC. Photo: Warren Duncan/CRC

Ο γενικός διευθυντής του «Νέου Κόσμου», Χριστόφορος Γκόγκος, παραλαμβάνει το βραβείο της καλύτερης εφημερίδας της χρονιάς από τον Vic Alhadeff, chairperson of the CRC. Photo: Warren Duncan/CRC

Η απονομή τους έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Doltone House του Σίδνεϊ, παρουσία του πολιτειακού πρωθυπουργού Μπάρι Ο’Φάρελ, και του υπουργού Ιθαγένειας, Βίκτωρ Ντομινέλο.

Το βραβείο του «Νέου Κόσμου» ως καλύτερη εφημερίδα, το οποίο παρέλαβε ο γενικός διευθυντής μας, Χριστόφορος Γκόγκος, δεν είναι και η μοναδική μας διάκριση.
Η συνάδελφός μας, Ευγενία Παυλοπούλου, κέρδισε ειδική εύφημη μνεία (High Commendation) για το καλύτερο άρθρο πολυπολιτιστικού περιεχομένου (Jimmy the Pakistani).

Αυτή ήταν η πρώτη χρονιά που ο «Νέος Κόσμος» συμμετείχε στο θεσμό Premier’s Multicultural Media Awards της Νέας Νότιας Ουαλίας και η εφημερίδα μας ήταν στην τελική φάση 7 κατηγοριών από το σύνολο των 12.

Φιναλίστ από το «Νέο Κόσμο» ήταν ακόμα για έρευνες και άρθρα τους:
*Η Ελένη Βελισσάρη, η Maja Jovic και ο Κώστας Καραμάρκος.
Η διεύθυνση και το προσωπικό του «Νέου Κόσμου» αισθάνονται ξέχωρη ικανοποίηση για την βράβευση της εφημερίδας που αποτελεί και δικαίωση της σκληρής δουλειάς όλων ανεξαιρέτως.

Ξέχωρα συγχαρητήρια, βεβαίως, ανήκουν στην Ευγενία Παυλοπούλου για το εξαιρετικό άρθρο της αλλά και στην Ελένη Βελισσάρη, τη Maja Jovic και τον Κώστα Καραμάρκο τα άρθρα των οποίων προκρίθηκαν στην τελική φάση των βραβείων.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Νέος Κόσμος» ή μέλη του προσωπικού του βραβεύονται. Και, βεβαίως, κάθε βραβείο μας δίνει ξέχωρη χαρά.
Τη μεγαλύτερη ικανοποίηση μάς την δίνει όμως η βράβευση του αναγνωστικού κοινού που μας στηρίζει ολόψυχα εδώ και 57 χρόνια.
Και εμείς προσπαθούμε πάντα να φαινόμαστε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης.

Κι αυτό θα κάνουμε πάντα!

Πηγή:Neoskosmos.gr