Καμήλα το έσκασε και προκάλεσε πανικό στην Καλιφόρνια

Παλμντέιλ
Μία καμήλα το έσκασε από το κλουβί της στη Νότιο Καλιφόρνια, επιτέθηκε σε έναν 72χρονο που προσπάθησε να την πιάσει, κυνήγησε κάμποσους άλλους ανθρώπους και αυτοκίνητα, πριν ηρεμήσει και καταφέρουν οι παρευρισκόμενοι να την πιάσουν.

Η καμήλα δραπέτευσε στην κοινότητα του Άκτον την Παρασκευή και οι πληροφορίες την ήθελαν να έχει πάρει στο κυνήγι τα αυτοκίνητα.

«Ο μπαμπάς μου προσπάθησε να την πιάσει και εκείνη πρέπει να τον στρίμωξε ή κάτι τέτοιο: του επιτέθηκε, τον δάγκωσε στο κεφάλι, τον έριξε κάτω και τον πάτησε» δήλωσε η Σκάιλαρ Ντόσενμπαχ στο KCBS-TV.

«(Ο μπαμπάς μου) σύρθηκε κάτω από κάτι (σ.σ. για να βρει καταφύγιο), αλλά η καμήλα προσπάθησε να τον σύρει έξω από αυτό» πρόσθεσε η γυναίκα.

Ο 72χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου χρειάστηκε ράμματα.

Ένας γείτονας βγήκε να βοηθήσει, αλλά όταν η καμήλα τον είδε, άρχισε να τον κυνηγάει, με αποτέλεσμα ο άνδρας να ανέβει πάνω σε ένα αυτοκίνητο, ενώ η καμήλα γύριζε γύρω-γύρω, κυνηγώντας όσους βρίσκονταν εκεί.

Τελικά, η Σκάιλαρ έπιασε την καμήλα, χρησιμοποιώντας μια λιχουδιά.

Αξιωματούχοι της υπηρεσίας ελέγχου ζώων κατάσχεσαν την καμήλα, εξαιτίας του τραυματισμού του 72χρονου και επειδή ο ιδιοκτήτης της δεν είχε άδεια.

Η καμήλα ζούσε μαζί με ένα βουβάλι και μια στρουθοκάμηλο σε ένα πάρκο που έχει τα χαρακτηριστικά ζωολογικού κήπου. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα ζώα το σκάνε από το πάρκο. Φέτος μόνο έχουν δραπετεύσει πέντε φορές.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι κανείς δεν ζει στο πάρκο και ότι κάποιος πηγαίνει καθημερινά για να ταΐσει τα ζώα.

Newsroom ΔΟΛ