«Μεγάλη έκθεση αφισών-κοστουμιών» Στην Θεσσαλονίκη από τη Μ.Α.Ζ.Ι.

Μια πρωτότυπη έκθεση με εκατοντάδες αφίσες και πολλά κοστούμια γνωστών πρωταγωνιστών από τον παλιό “καλό” ελληνικό κινηματογράφο, από τις ταινίες που είδαν γενιές και γενιές Ελλήνων, διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΖΟΥΜΕ ΙΣΟΤΙΜΑ – Μ.Α.Ζ.Ι.» στην Θεσσαλονίκη, για να ενισχύσει τη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μ.Α.Ζ.Ι..

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μ.Α.Ζ.Ι. λειτουργεί επί δύο χρόνια, προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης σε 1500 άτομα μηνιαίως. Η δράση της Μ.Α.Ζ.Ι. βασίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό των μελών της και άλλων πολιτών, αλλά και στη διάθεση εκπροσώπων εταιριών και φορέων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνδράμουν τακτικά και ουσιαστικά, με προσφερόμενα είδη, στο έργο της.

AristoteleionMAZI3

Η έκθεση αυτή, που περιλαμβάνει περίπου 400 αφίσες από τις πιο γνωστές ελληνικές ταινίες, διοργανώνεται από την Μ.Α.Ζ.Ι. στο κινηματοθέατρο «Αριστοτέλειον» της Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες.

Εκτίθενται θεατρικά-κινηματογραφικά κοστούμια και ρούχα εποχής που φόρεσαν πολύ γνωστοί Έλληνες πρωταγωνιστές, όπως ο Δημήτρης Μυράτ, η Μελίνα Μερκούρη, η Άννα Καλουτά, ο Βασίλης Λογοθετίδης, ο Κώστας Χατζηχρήστος, η Τζένη Καρέζη, η Ρένα Βλαχοπούλου, η Έλενα Ναθαναήλ, η Μάρθα Καραγιάννη κ.ά.

AristoteleionMAZI6

 

 

Τα κοστούμια προσφέρθηκαν ευγενικά για τις ανάγκες της έκθεσης από το θεατρικό βεστιάριο «Το Βεστιάριο» της Αθήνας, ενώ οι αφίσες προέρχονται από τη συλλογή του αείμνηστου φροντιστή και συνεργάτη της κινηματογραφικής εταιρίας «Φίνος Φιλμ» Παντελή Παλιεράκη, τις οποίες προσέφερε η οικογένεια Παλιεράκη για την έκθεση, και από την προσωπική συλλογή του Προέδρου της Μ.Α.Ζ.Ι. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα.

Χορηγός της έκθεσης είναι η HELEXPO-ΔΕΘ, χάρη στην πολύτιμη τεχνική υποστήριξή της οποίας πραγματοποιείται η έκθεση αυτή.

Η έκθεση είναι μια παρέμβαση της αστικής εταιρείας Μ.Α.Ζ.Ι. στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση λειτουργεί στο φουαγιέ του κινηματοθεάτρου «Αριστοτέλειον», καθημερινά, από τις 10:30-14:00 και από τις 17:30-21:30.