Που είναι η Ελλάδα στην κρίση της Ουκρανίας; Από τα Τίρανα ο Βενιζέλος μιλάει με Λαβρόφ

Απών από τις Βρυξέλλες όπου συνεδρίαζαν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ για την Ουκρανία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας η οποία ως γνωστόν ασκεί την προεδρία .

Η “μουρμούρα” που ακούγεται από πολλές πλευρές έφθασε προφανώς στα Τίρανα όπου βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος , ο οποίος κινητοποιήθηκε τηλεφωνικώς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ “ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών ΥΠΕΞ, Ευ. Βενιζέλος, είχε σήμερα, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014, από τα Τίρανα, όπου βρίσκεται, τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Λαβρώφ, για τις κρίσιμες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο κ. Βενιζέλος, τόνισε στον κ. Λαβρώφ ότι η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., πάντα σε συνεννόηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου, είναι έτοιμη να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, μέσα σε ένα συμμετοχικό και δημοκρατικό πλαίσιο που διασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αποτρέπει την επανάληψη και πολύ περισσότερο την κλιμάκωση της βίας σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου.

Ο κ. Λαβρώφ, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο, του παρουσίασε την επίσημη ρωσική θέση, τονίζοντας ιδιαιτέρως την ανάγκη οι συμφωνημένες λύσεις στην Ουκρανία, να διασφαλίζουν τόσο τη συμμετοχή όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων όσο και τη συμμετοχή όλων των περιφερειών της Ουκρανίας”.

Καλά τα τηλεφωνήματα αλλά ως “προεδρεύοντες” θα έπρεπε να είμαστε μπροστά.

ΠΗΓΗ:Onalert.gr