ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Τσικνίσαμε, πάλι!…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Τσικνίσαμε, πάλι! Μία υπαίθρια ψησταριά όλη η Ελλάδα!  Έβγαινες από το σπίτι σου και σε έπαιρνε η …μπόχα από το ψημένο κρέας!  Έμενες στο σπίτι σου και εισέβαλαν οι …μυρωδιές από τους φωταγωγούς και τα ανοιχτά παράθυρα!

Τελικά εμείς οι Έλληνες βρίσκουμε πάντα τον τρόπο να επιβιώνουμε με όλες τις καταστάσεις. Να ξεπερνάμε όλες τις δυσκολίες. Είμαστε «εύκολα προσαρμοζόμενος» λαός !

Μας αρέσουν τα ακριβά επώνυμα ρούχα που κοστίζουν μια περιουσία. Βολευόμαστε, όμως και με ανώνυμα, ακόμη και με μεταχειρισμένα από κάποιο συγγενικό πρόσωπο, όταν η ανάγκη το καλεί!

Κυνηγάμε τα αυτοκίνητα με τις πανάκριβες φίρμες. Οδηγάμε, όμως και μεταχειρισμένα «λαϊκά» τροχοφόρα, παίρνουμε και το λεωφορείο όταν δεν υπάρχει μία…

Σκοτωνόμαστε για μια πρόσκληση στο Μέγαρο Μουσικής, την «βγάζουμε», όμως, και με μία πρόσκληση σε συνοικιακό Θέατρο με αβέβαιης ποιότητας θίασο! Η βραδιά να περάσει…

Μας αρέσει το πλούσια στρωμένο τραπέζι, μπορούμε, όμως, να φάμε και ένα πιάτο ρεβίθια, για να περισσεύουν χρήματα για το φροντιστήριο του μικρού. Βολευόμαστε και με συσίτιο στην Βαρβάκειο Αγορά, προκειμένου να τσικνίσουμε!

Ανέκαθεν οι Έλληνες μπορούσαν να προσαρμόζονται στις καταστάσεις. Έτσι επιβιώσαμε 400 χρόνια κάτω από την μπότα του Τούρκου.  Έτσι ανεχθήκαμε επτά χρόνια την χούντα των συνταγματαρχών Έτσι περίμενε  δέκα χρόνια ο Καραμανλής στην αυτοεξορία του Παρισιού!

Μέχρι που τον ξανακαλέσαμε, για να μας ξανά σώσει!

Έτσι παραμένουν στην εφεδρεία ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής.  Πλησιάζει, άλλωστε, η ώρα για την αλλαγή του Προέδρου Δημοκρατίας!

Βλέπετε, εμείς οι Έλληνες έχουμε τον τρόπο μας, αλλά δεν διαθέτουμε μνήμη! Ξανακάνουμε τα ίδια λάθη!

Έτσι αντέχουμε  τέσσερα χρόνια μνημόνια και συνεχή λιτότητα. Τα ξεχνάμε!

Τελικά, έτσι φθάσαμε να τραγουδάμε «τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις»!

Πάντα βρίσκουμε τον τρόπο μας να επιβιώσουμε.

Πάντα βρίσκουμε μεθόδους να κλέψουμε την εφορία, να πάρουμε φακελάκι, να βγάλουμε «λίγα» έξτρα χρήματα, να χτίσουμε το αυθαίρετο, να βγούμε στη σύνταξη από τα 48 μας χρόνια!

«Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις».

Τσικνίζει, μασκαρεύεται, διασκεδάζει. Με τα πολλά και με τα λίγα. Όχι, δεν τα παρατάει εύκολα ο Ρωμιός.

Γι αυτό και τον έχει φοβηθεί το μάτι των ξένων ανά  τους αιώνες!