Ο Κυπριακός Τύπος, 24 Φεβρουαρίου 2014

Τα μηνύματα του Προέδρου Αναστασιάδη για ενότητα των πολιτικών δυνάμεων ενόψει των διαπραγματεύσεων σε δύο ομιλίες του χθες, η κατάσταση στο ΔΗΚΟ ενόψει της μεθαυριανής συνεδρίας της Κεντρικής του Επιτροπής, οι νέες κινητοποιήσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις και η σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών για τους Ημικρατικούς, η κατάσταση στην Ουκρανία, όπως και η γιορτή του καρναβαλιού, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.
Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Προεδρικά μηνύματα στο εσωτερικό μέτωπο” γράφει ότι ηχηρά μηνύματα με κεντρικό στόχο την ενότητα πολιτικών δυνάμεων και λαού και τη διεκδικητική διαπραγμάτευση στις συνομιλίες, έστειλε χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε δύο ομιλίες του. Αλλού γράφει ότι από σήμερα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν νέες κινητοποιήσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, που συζητά το νομοσχέδιο, κατατίθενται οι γνωματεύσεις της Νομικής Υπηρεσίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι διχάζουν το ΔΗΚΟ οι αιχμές Νικόλα για τους Υπουργούς, οι οποίοι εκφράζουν τη διαφωνία τους με την αποχώρηση από την Κυβέρνηση.

“Η Σημερινή” υπό τον τίτλο “Παιχνίδι νεύρων ενόψει Κ. Επιτροπής” γράφει ότι σε παιχνίδι νεύρων έχουν επιδοθεί οι αντιμαχόμενες παρατάξεις στο ΔΗΚΟ, ενόψει της μεθαυριανής συνεδρίας της ΚΕ του κόμματος, όπου θα τεθεί σε ψηφοφορία η εισήγηση του ΕΓ για αποχώρηση από την Κυβέρνησης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μικροί και μεγάλοι ξεφάντωσαν στους ρυθμούς του καρναβαλιού στη Λεμεσό, Αγλαντζιά και Ακάκι. Αλλού γράφει ότι νέα εποχή άρχισε από χθες στην Ουκρανία μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις του Σαββάτου, με την ντε φάκτο αποπομπή του Γιανουκόβιτς και την απελευθέρωση της Τιμοσένκο.

“Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Υψηλοί τόνοι ενόψει Κεντρικής” γράφει ότι πολιτική υψηλών τόνων επιλέγει ο Νικόλας Παπαδόπουλος εντείνοντας τις επιθέσεις κατά του Προέδρου Αναστασιάδη, τον οποίο κατηγόρησε χθες πως με τα όσα συμφώνησε με τον Ντερβίς Ερογλου οδηγεί τον τόπο προς τη διχοτόμηση. Αλλού γράφει ότι καταστάσεις αποδιοργάνωσης παρουσίασε το Σαββατοκύριακο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και Ατυχημάτων στο Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω υπερπληρότητας των θαλάμων του. Σε άλλο θέμα γράφει συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβίβαστου για να εξετάσει δύο περιπτώσεις προέδρων ημικρατικών οργανισμών.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Άλλο λύκο αντί Τουρκίας θέλει ο Νίκος” γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προκλητικά προτάσσει το ΝΑΤΟ αντί των τουρκικών εγγυήσεων, με το ΑΚΕΛ να τον καλεί να αποσύρει την απαράδεκτη θέση του. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε επιτήδειους που θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο και για “μαγικά” μηχανάκια που θεραπεύουν από τον πονόδοντο μέχρι τον… καρκίνο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι φουντώνει η αγανάκτηση κατά των ιδιωτικοποιήσεων και για μπαράζ κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους στους ημικρατικούς οργανισμούς.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “The Cyprus Daily” υπό τον τίτλο “Ηλεκτρική θύελλα” αναφέρεται στην κρίσιμη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών για τους Ημικρατικούς και στις κινητοποιήσεις εργαζομένων. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από την τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Γάλλος Πρέσβης στη Λευκωσία καλεί τους Συνδέσμους Ποδοσφαίρου στην Κύπρο να επενδύσουν στην ενότητα για ειρήνη στο νησί.

(ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΓΒΑ)