Συμφωνία με την Αυστραλία για αποφυγή διπλής φορολογίας

Η Ελλάδα έχει υποβάλει επισήμως τις προτάσεις της στην Αυστραλία για τη σύναψη συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας.
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή της στο «Νέο Κόσμο» η γενική γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Στην ίδια συνέντευξη η κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει ότι Ελλάδα και Αυστραλία υπέγραψαν τη Σύμβαση ΟΟΣΑ-Συμβουλίου της Ευρώπης για την αμοιβαία διοικητική συνδρομή σε φορολογικά θέματα (Τhe Multilateral Convention of Mutual Administrative Assistance), που καθορίζει το γενικό πλαίσιο υπογραφής τέτοιων συμφωνιών μεταξύ κρατών-μελών του ΟΟΣΑ.

Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Προεδρία διαμέσου της γενικής γραμματέως, κ. Παπακωνσταντίνου, θα συνδράμει στη διατύπωση κοινής θέσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα προτεραιότητας των G20, όπως η οικονομική ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, η χρηματοδότηση μακροπρόθεσμων επενδύσεων και η φορολογική διαφάνεια.

Η κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, βρέθηκε στο Σίδνεϊ από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2014, εκπροσωπώντας τον κ. Στουρνάρα ως προεδρεύοντα του Συμβουλίου ECOFIN, στις εργασίες για την προετοιμασία των Συνόδων Υπουργών Οικονομικών και Διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της Ομάδας των G20.

Στη συνέντευξή της προς το «Νέο Κόσμο» (δόθηκε στον Mike Sweet και δημοσιεύεται ολόκληρη στην αγγλική μας έκδοση σήμερα) η κ. Παπακωνσταντίνου λέει ότι:
*Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο πακέτο στήριξης και θα βγει στις ελεύθερες αγορές.
*Για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει πρωτογενές πλεόνασμα.
*Αναφέρεται στους στόχους της ελληνικής Προεδρίας.
*Σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, είναι πιο φιλική στις επενδύσεις και καλεί τους ομογενείς να επενδύσουν στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: Neoskosmos.com