Χειμωνιάτικη επίθεση με βροχές και καταιγίδες – Που είναι έντονα τα φαινόμενα – Τι θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα

– Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ
– Η κακοκαιρία με τις βροχές και τις καταιγίδες θα διαρκέσει ως το μεσημέρι της Τρίτης
– Βουτιά του υδραργυρου, τσουχτερό το κρύο σε πολλές περιοχές
– Ξαναχαλάει ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Νέα επίθεση του χειμώνα έχουμε σήμερα και αύριο με τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές να είναι έντονα. Σε ισχύ είναι εξάλλου το δελτίο επίκινδυνων καιρικών φαινόμενων που εξέδωσε η Εθνική Μετερωολογική Υπηρεσία.

Που έχουμε έντονα φαινόμενα αυτή την ώρα – Που θα χτυπησει η κακοκαιρία μετά το μεσημέρι

Βρέχει αυτή την ώρα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, καταιγίδες στις θάλασσιες και παράκτες περιοχές που αυτή τη στιγμή πλήττουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη Σάμο, την Ικαρία. Αργότερα οι καταιγίδες αυτές θα επηρρεάσουν και τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Καταιγίδες έχουμε και στα δυτικά, δηλαδή στα νησιά του Ιονίου. Βρέχει και πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας ενώ χιονίζει στις ορεινές περιοχές της Πίνδου, δηλαδή στο Περτούλι και στο Γαρδίκι. Χιόνια πέφτουν και στον Ψηλορείτη στην Κρήτη.
Αυτο το κύμα κακοκαιρίας δεν πρόκειται να επηρρεάσει την ανατολική ηπειρωτική χώρα, δηλαδή την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου εκεί έχουμε λιακάδα.
Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος σημείωνει καθοδική πορεία και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 εως 11 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εως 12 με 13 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεάνησα από 10 εως 15 βαθμούς.
Στην Αττική περιμένουμε συννεφιά με βροχές αλλά από το μεσημέρι και μετά οι βροχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνεόυν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ αλλά στα ανοιχτά του Ευβοϊκού δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 12 βαθμούς κελσίου αλλά στα βόρεια προάστια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά και πρωϊνές βροχές ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν τα ορεινά του νομού. Τα φαινομενα ωστόσο από το μεσημέρι θα αρχίσουν να εξασθενούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 εως 11 βαθμούς κελσίου.

KAKOKAIRIASIMS2_502_355
Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη

Περιμένουμε αρχικά βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές το πρωί, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αλλά σιγά – σιγά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι και μετά. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγα σύννεφα θα αναπτυχθουν στα δυτικά και βόρεια οπότε περιμένουμε σποραδικές βροχές και χιονόνερο ενώ χιόνια θα πέσουν στα βουνά.
Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει κι αλλο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 εως 11 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 12 με 14 βαθμούς και στις Κυκλαδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 8 εως 15 βαθμούς.
Στην Αττική περιμένουν αρχικά λίγες νεφώσεις όμως αργότερα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ ενώ στον νότιο Ευβοϊκό θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ. Η θερκοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 14 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθουν νεφώσεις ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 11 βαθμούς κελσίου. Φτιάχνει ο καιρός την Τετάρτη, ξαναχαλάει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα ειναι βελτιωμένος. Ωστόσο από το Σάββατο ξαναχαλάει ο καιρός καθώς ένα βαρομετρικό θα επηρρεάσει τη χώρα μας από τα δυτικα και θα έχουμε βροχές στα πεδινά, καταιγίδες στις παραθαλλάσιες περιοχές και ισχυρούς ανέμους.
ΠΗΓΗ: NewsIt.gr