Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και μουφτής συμφωνούν πως μόνος δρόμος είναι η συνύπαρξη

Λευκωσία, Κύπρος
«Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την συνεργασία, την επικοινωνία και την συνύπαρξη στην Κύπρο» τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την συνάντηση του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου με τον μουφτή Ταλίπ Αταλάϊ.

Η συνάντηση των δύο θρησκευτικών ηγετών πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Σουηδού πρέσβη, Κλάους Γκίερσοου, και ο μουφτής ήρθε στις περιοχές ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας από τα κατεχόμενα.

Ο Ταλίπ Αταλάϊ έχει γεννηθεί στην επαρχία Εντερμλί της Τουρκίας και εγκαταστάθηκε με τους γονείς του στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου μετά το 1974.

Η ανακοίνωση καλωσορίζει την αποφασιστικότητα των ηγετών των δύο κοινοτήτων να αρχίσουν ξανά διαπραγματεύσεις με τρόπο αποδοτικό και διατυπώνεται η ελπίδα ότι θα φθάσουν σε μία λύση, όπως αυτή έχει εκφραστεί μέσα από την κοινή ανακοίνωση της 11ης Φεβρουαρίου.

«Η πίστη μας στο Θεό είναι η ελπίδα μας. Σε Αυτόν στρεφόμαστε γιατί τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν πιστεύεις στο Θεό» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έστειλε το μήνυμα ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες στο νησί συνεργάζονται και υπάρχει μεταξύ τους αγάπη και αλληλοκατανόηση. Σημείωσε ακόμη ότι ο ρόλος της Άγκυρας στις συνομιλίες είναι ζωτικής σημασίας.

Ο Μουφτής δήλωσε ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες στέλνουν μήνυμα ειρήνης και μιλούν διαφορετική γλώσσα από τους πολιτικούς.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ