ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Με το «σεις» και με το «σας»

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Τα κανόνια του πολέμου ξεσκονίζονται στην Ουκρανία, αλλά αυτό, θα πείτε, δεν είναι θέμα για μια σατιρική στήλη! Μάλιστα. Υπό κανονικές συνθήκες… Που θα πει, η δράση να είχε την πρέπουσα αντίδραση. Ο λόγος, τον αρμόζοντα αντίλογο. Και τα μηνύματα την κατάλληλη προετοιμασία.

Αλλά αν αυτά γινόντουσαν εμείς δεν θα είμαστε Ελλάδα και η Ευρώπη δεν θα ήτανε σκορποχώρι! Θα ήτανε μια ευπρεπής ένωση με κοινά χαρακτηριστικά, με ταυτόσημες βλέψεις και με ενιαία αντίληψη!

Και μείς μια χώρα που ξέρει και μπορεί να υπερασπίζεται αποφασιστικά τα Παιδιά της, τον Πολιτισμό της και την Ιστορία της!

Το είπα σε μια πρόσφατη παρουσία μου σε τηλεοπτικό κανάλι, και το εννοώ. Φοβόμαστε να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε αποφασιστικά, δυναμικά και απαιτητικά  και τα τρία αυτά συστατικά του εθνολογικού μας Είναι.  Προτιμάμε να κάνουμε επίδειξη ευγενών τρόπων.  Με το «σεις» και με το «σας»…

Θαρρείς και έτσι μας βούτηξε το Γλυπτά μας ο Έλγιν! Με τρόπους λεπτούς και φίνους!!!

Μωρέ, με το πριόνι τα κομμάτιασε, τα έσπασε με τη βαριοπούλα  και τα στοίβαξε στις αποσκευές του για να τα μεταφέρει στην Αγγλία, τάχατες για να τα σώσει!..

Κυνηγάμε και τιμωρούμε με αυστηρές ποινές –και καλά κάνουμε- τον τουρίστα που θα κόψει ένα θραύσμα μαρμάρου από τον Παρθενώνα και αφήνουμε να «μοσχοπουλάνε» τουριστικά κάθε μέρα, αιώνες τώρα, τα αριστουργήματα του Φειδία και όλων των άλλων απαράμιλλων Αθηναίων Καλλιτεχνών μας οι Εγγλέζοι!

Φοβόμαστε μπας και θυμώσουνε –από πάνω!-  γιατί ζητάμε πίσω τα κλεμμένα! Αλλά αν δεν τα είχανε κλέψει, γιατί τους τα ζητάμε σήμερα πίσω;

Μια ολόκληρη ελληνική παροικία στην Ουκρανία, με παράδοση και ιστορία τριών χιλιάδων ετών, κινδυνεύει να υποστεί αδίκως τις διώξεις και τις άλλες συνέπειες ενός εμφυλίου σπαραγμού και, ενδεχομένως,  μιας  εξωτερικής επέμβασης, και μείς  δεν έχουμε κάνει ούτε μία δήλωση στήριξης, ούτε ένα μήνυμα να μην τολμήσουν να πειράξουν αμφότεροι ούτε μια τρίχα ομογενή μας, γιατί θα τους υπερασπιστούμε!

Πάλι καλά που, έστω και την τελευταία στιγμή, αποφάσισε να  ταξιδέψει  σήμερα ο Βενιζέλος εκεί. Διαφορετικά θα αφήναμε να ασκούν την εξωτερική μας  πολιτική οι ανταποκριτές και τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία!..

Θυμώνει ο Ομπάμα για τα συμφέροντά του και δεν θυμώνουμε εμείς για τους 300.000 ομογενείς μας που απειλούνται χωρίς να έχουν καμία ευθύνη για τα γεγονότα!..

Ούτε τις γερμανικές αποζημιώσεις αξιώνουμε. Μισό αιώνα κοντά από την ισοπέδωση ολόκληρων χωριών μας από τις γερμανικές βόμβες, με χιλιάδες νεκρούς από πείνα και εκτελέσεις, εμείς αναζητούμε τη “στήριξη” του Συμβουλίου της Επικρατείας, μπας και θυμώσουν -από πάνω- οι Γερμανοί!

Ε, ας θυμώσουν. Πολύ-πολύ θα αποσύρουν τον …Φούχτεν και θα ελευθερωθούν τα γραφεία του ΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη!!!