Σε ρυθμούς Αποκριάς χορεύει η Πάτρα – Μεγάλη η προσέλευση καρναβαλιστών! (φωτό)

Στους ρυθμούς του καρναβαλιού χορεύει η Πάτρα, η διοργανώτρια του μεγαλύτερου αποκριάτικου πάρτι που πραγματοποιεί κάθε χρόνο στο κέντρο της.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα Κυριακή με μασκέ διάθεση, αποκριάτικους χορούς, αυθόρμητο κέφι και φυσικά το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου, που θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 το βράδυ.

Στην καθιερωμένη αποκριάτικη παρέλαση έχουν λάβει μέχρι στιγμής μέρος περίπου 30.000 πατρινοί καρνιβαλιστές, ενώ την εκδήλωση άνοιξε για φέτος ένας τεράστιος γελωτοποιός ως βασιλιάς καρνάβαλος και ακολούθησε το άρμα της βασίλισσας του πατρινού καρναβαλιού, η επονομαζόμενη «βασίλισσα του Χιονιού», την οποία συνοδεύουν οι υποτακτικοί χιονάνθρωποί της.

Να αναφέρουμε πως οι περισσότερες μεταμφιέσεις είχαν ως βασικό στοιχείο έμπνευσής τους την οικονομική κρίση αλλά και μια έντονη διάθεση να καυτηριάσουν τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα σήμερα.

Η παρέλαση αναμένεται να ολοκληρωθεί με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, τηρώντας με τον τρόπο αυτό τη λαϊκή παράδοση ενώ στις 9.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο μόλο της Αγίου Νικολάου η επίσημη τελετή λήξης, το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου και πλήθος πυροτεχνημάτων θα φωτίσουν τον ουρανό.

Μέχρι τότε, η Πάτρα συνεχίζει με αμείωτη ένταση να χορεύει στους ρυθμούς της Αποκριάς…

Δείτε παρακάτω πλούσιο φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το newpost.gr από την αποκριάτικη παρέλαση στην Πάτρα και τα όσα έχουν διαδραματιστεί μέχρι στιγμής στους κεντρικούς της δρόμους.

newpost.gr