Συνάντηση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών με τον Ηπειρώτη Υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα

Συνάντηση με τον Ηπειρώτη Υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα είχε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου και ο Γεν. Γραμματέας κ. Ελευθέριος Δημητρίου κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, έγινε μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση για τα επίκαιρα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του καθώς επίσης και για θέματα που απασχολούν τους Βορειοηπειρώτες αλλά και τους Απόδημους Ηπειρώτες.

Ο Υφυπουργός Υγείας, έκανε μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις αυτή την περίοδο στην Ελλάδα και αναφέρθηκε κυρίως στις τιτάνιες προσπάθειες του Υπουργείου σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και την ολική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα.

Στο μέσον ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης  Mπέζας. Δεξιά, ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου  Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Xρυσόστομος Δήμου και αριστερά ο Γεν. Γραμματέας  κ. Ελευθέριος Δημητρίου.

Στο μέσον ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Mπέζας. Δεξιά, ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Xρυσόστομος Δήμου και αριστερά ο Γεν. Γραμματέας κ. Ελευθέριος Δημητρίου.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπέζας αναφέρθηκε στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την άμεση ανανέωση των Βιβλιαρίων Υγείας, καθώς επίσης στις συντονισμένες προσπάθειες και την πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την άμεση επαναφορά του ειδικού επιδόματος του ΟΓΑ για τους Βορειοηπειρώτες και τους Πόντιους Ομογενείς.

Η αντιπροσωπία ενημέρωσε τον Υπουργό για τις δραστηριότητες του ΠΣΗΕ ανά την Οικουμένη και έθεσε με τη σειρά της κωδικοποιημένα τα σημαντικότερα προβλήματα που αφορούν τους Βορειοηπειρώτες αλλά και τους απόδημους Ηπειρώτες.

Τέλος, ο κ. Δήμου κάλεσε τον Ηπειρώτη Υπουργό να τιμήσει με την παρουσία του το 3ο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού που θα λάβει χώρα στα Ιωάννινα στις 24-27 Ιουλίου 2014.