Βροχερός ο καιρός και την Τρίτη -Καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές

Παρόμοιο με τις Καθαρής Δευτέρας αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού την Τρίτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τα χιόνια στα ορεινά.

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που ενδεχομένως να είναι έντονα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα παρουσιάσουν ύφεση. Ομως αναμένεται νέα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια κυρίως ορεινά. Τα φαινόμενα που μέχρι το βράδυ θα έχουν επεκταθεί στην ανατολική χώρα θα εξασθενήσουν το απόγευμα στα δυτικά. Νότιοι άνεμοι που πρόσκαιρα στο Αιγαίο θα φθάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς το απόγευμα πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5 οι οποίοι βαθμιαία θα γίνουν νότιοι και θα ενισχυθούν σε 5 με 7 μποφόρ, από το βράδυ όμως θα γίνουν νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές τις πρωινές και κυρίως τις βράδυνες ώρες οπότε ενδέχεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 οι οποίοι βαθμιαία θα γίνουν νοτιοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές πιθανώς καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα τα οποία ενδεχομένως αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη να είναι έντονα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά αναμένεται νέα έξαρση των φαινόμενων τα οποία μέχρι το βράδυ θα έχουν επεκταθεί σε όλες τις περιοχές.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι, νοτιοανατολικοί τοπικά μέχρι 7 μποφόρ στα ανατολικά.
Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα που ενδεχομένως να είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 που πρόσκαιρα θα γίνουν νότιοι, νοτιοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στην ανατολική Πελοπόννησο οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν σε όλες τις περιοχές. Πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 που πρόσκαιρα το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Από το βράδυ θα επικρατήσουν νοτιοδυτικοί άνεμοι που θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά που μέχρι το βράδυ θα έχουν επεκταθεί στις υπόλοιπες περιοχές. Εξασθένηση των φαινόμενων από αργά το βράδυ και από τα δυτικά.
Άνεμοι: δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Από αργά το βράδυ στα δυτικά θα επικρατήσουν νοτιοδυτικοί άνεμοι που θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές και βράδυνες ώρες. Τα φαινόμενα νωρίς το πρωί θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: στα νοτιά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια νότιοι με την ιδία ένταση. Σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι, νοτιοανατολικοί άνεμοι οι οποίοι το βράδυ θα ενισχυθούν σε 5 με 7 και πιθανώς στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε