Ερντογάν: Αν χάσω τις δημοτικές εκλογές, φεύγω!

“Αν το κόμμα μου δεν καταλάβει την πρώτη θέση στις περιφερειακές εκλογές, είμαι έτοιμος να εγκαταλείψω την πολιτική”, δήλωσε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η δημοτικότητα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002, δεν έχει πληγεί από το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε τον περασμένο Δεκέμβριο και στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται μέλη και συνεργάτες της κυβέρνησης.

“Τα πλήθη που έρχονται στις πολιτικές μας συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα αποδεικνύουν το αντίθετο”, υποστήριξε.

Μετά την άνοδό του στην εξουσία, το AKP δεν έχει χάσει σε καμία εκλογική αναμέτρηση. Όμως, σύμφωνα με μια τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Sonar, η δημοτικότητα του κόμματος του Ερντογάν έχει σημειώσει πτώση εν όψει των περιφερειακών εκλογών, και πλέον κυμαίνεται στο 40%.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2011 το AKP είχε συγκεντρώσει σχεδόν το 50% των ψήφων.

Επανερχόμενος, δε, στο σκάνδαλο διαφθοράς, κατηγόρησε τους πρώην συμμάχους του, τα μέλη του θρησκευτικού τάγματος Χιζμέτ του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ότι εκμεταλλεύονται την επιρροή του στην αστυνομία και τη Δικαιοσύνη, για να εξυφάνουν μια «συνομωσία» κατά της κυβέρνησής του και να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.

“Αυτή η οργάνωση έχει διεισδύσει με ύπουλο τρόπο” στο κράτος, δημιουργώντας ένα “παράλληλο κράτος”, επανέλαβε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός.

“Θα δράσουμε, (λαμβάνοντας) πολλά μέτρα μετά τις εκλογές της 30ής Μαρτίου”, υπογράμμισε ο ίδιος, κάνοντας μια πρώτη αναφορά σε μια μελλοντική κίνηση της κυβέρνησής του εναντίον του θρησκευτικού τάγματος του Γκιουλέν.

Χωρίς να διευκρινίσει πώς σκοπεύει να δράσει, ο Ερντογάν αναφέρθηκε σε μια «εκκαθάριση» του κρατικού μηχανισμού από τους οπαδούς του Χιζμέτ.

NewsIt.gr