Απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω της επίσκεψης Γκάουκ – Πορείες στο Κέντρο

Αθήνα
Την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα και στην ευρύτερη περιοχή του Μεγάρου Μαξίμου και του Προεδρικού Μεγάρου αύριο, Πέμπτη, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής λόγω της επίσκεψης του γερμανού προέδρου, Γιόαχιμ Γκάουκ.
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν από νωρίς το πρωί στο Σύνταγμα, μπροστά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (για να αποφευχθεί τυχόν αιφνιδιαστική συγκέντρωση εργαζομένων) και στα σημεία που θα βρεθεί ο Γκάουκ με βάση το προγράμμά του.Κλειστός από τις 13:30 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται: «Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, λόγω της επίσημης επίσκεψης στη χώρα μας του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, κατά το χρονικό διάστημα από 08:00 ώρα της Πέμπτης 6 Μαρτίου 2014 έως και την 19:00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους:

  • Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου)-Ομήρου-δεξιά Ακαδημίας-αριστερά Κανάρη- πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου)-Καψάλη-δεξιά Ηροδότου-αριστερά Υψηλάντου-δεξιά Γενναδίου-πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής-Β.Κωνσταντίνου-Β.Όλγας-Β.Αμαλίας-αριστερά Φιλελλήνων-αριστερά Μητροπόλεως-δεξιά Βουλής-δεξιά Κολοκοτρώνη-αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου)».
Τα συλλαλητήριαΠάντως, στις 9 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από σχολικούς φύλακες έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στις 10:00 εργατικά συνδικάτα έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Ομόνοια ζητώντας μέτρα για την προστασία των ανέργων. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας

Επίσης για τις 12:30 διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΛΜΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος για τη διαθεσιμότητα.Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, υπάλληλοι υπουργείων, εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ κ.ά. Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατάθεση ψηφίσματος στη Βουλή.

Επιπλέον η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού στηρίζει κινητοποίηση που έχει προκηρύξει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων, με στάση εργασίας από τις 13:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:30 στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη.Το πρόγραμμα του γερμανού προέδρου

Στη 1 το μεσημέρι, ο γερμανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Αργότερα, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις 16:00 ο Γιόαχιμ Γκάουκ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Το απόγευμα, θα βρεθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης και το βράδυ θα βρεθεί ξανά στο προεδρικό Μέγαρο όπου θα παρατεθεί δείπνο προς τιμή του.

Την Παρασκευή, ο γερμανός πρόεδρος θα βρεθεί στις 11:20 στη Βουλή και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ευ.Μεϊμαράκη.

Στις 12:20 θα αναχωρήσει αεροπορικώς για τα Ιωάννινα και πριν τις 14:00 αναμένεται στο χωριό Λιγκιάδες, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο για τους εκτελεσθέντες από τους ναζί.

Μετά τις 16:00 θα επισκεφθεί την Συναγωγή των Ιωαννίνων, όπου και θα συνομιλήσει με μέλη της εβραϊκής κοινότητας.

Περίπου στις 18:00 αναμένεται να έχει επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Αθήνας, από όπου και προγραμματίζεται να αναχωρήσει για το Βερολίνο.

Newsroom ΔΟΛ