Συμπλοκές διαδηλωτών – ΜΑΤ στη Σταδίου

Αθήνα
Επεισόδια σημειώθηκαν την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας στη διάρκεια της πορείας των εργατικών συνδικάτων, που ζητούν μέτρα για την προστασία των ανέργων.

Επί της οδού Σταδίου, μέλη του ΠΑΜΕ έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, ώστε να συνεχιστεί η πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, αλλά τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και προσαγωγές. Όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Αγγουράκης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι έχουν τραυματιστεί και άλλοι διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές παραμένουν συγκεντρωμένοι στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Εδουάρδου Λω.

Η πορεία πραγματοποιείται από τα συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, τα Σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, του Μετάλλου Αττικής, η Πανελλαδική Ένωση  Λιθογράφων και η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής.

Να σημειωθεί πως στις 12:30 διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΟΛΜΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος κατά της διαθεσιμότητας.

Δυνάμεις των ΜΑΤ και κλούβες της αστυνομίας έχουν παραταχθεί στους περισσότερους δρόμους του κέντρου, καθώς η Αστυνομία έχει απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και στην ευρύτερη περιοχή του Μεγάρου Μαξίμου και του Προεδρικού Μεγάρου, λόγω της επίσκεψης του γερμανού προέδρου, Γιόαχιμ Γκάουκ.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταδίκασε «την αυταρχική και προκλητική στάση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν σήμερα συνδικάτα, διεκδικώντας μέτρα προστασίας των ανέργων».

«Αφού αρχικά η ηγεσία του υπουργείου εργασίας έγραψε στα ‘παλιά της παπούτσια’ την προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία των σωματείων στο υπουργείο εργασίας, στη συνέχεια η αστυνομία, υλοποιώντας την αυταρχική απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκε στους ανέργους που επιχείρησαν να φτάσουν στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση» αναφέρει το ΚΚΕ, σημειώνοντας πως «αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι δεκάδες χτυπημένοι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης».

«Ο αγώνας θα συνεχιστεί για την προστασία των ανέργων και όλων των εργαζομένων, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την κοροϊδία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ