Ένα εκατομμύριο ευρώ η εγγύηση για τον Μιχάλη Καρχιμάκη – Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Χρηματική εγγύηση ενός εκατομμυρίου ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα είναι οι όροι που τέθηκαν στον πρώην υπουργό, Μιχάλη Καρχιμάκη για να μην προφυλακιστεί μετά την πολύωρη απολογία του στον 3ο τακτικό ανακριτή, Δημήτρη Φούκα.

Σύμφωνα με Το Βήμα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα υποβάλει αίτημα μείωσης της εγγύησης.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης απολογήθηκε με υπόμνημα, παρουσία των συνηγόρων του Δημήτρη Τσοβόλα και Βασίλη Δημακόπουλου.

«Υπήρξα και παραμένω ο πολιτικός, ο οποίος τολμά να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του… Οι ευτελείς ψευδολόγοι επιχειρούν ματαιοπονώντας να εξασφαλίσουν άλλοθι για την αμαρτωλή συμπεριφορά τους…», ανέφερε, σύμφωνα με Το Βήμα, στην απολογία και το υπόμνημα ο πρώην υπουργός.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτων πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος

Κατηγορείται για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών Πολιτείας, κατηγορία, η οποία του απαγγέλθηκε τον Νοέμβριο μετά από έρευνα στο σπίτι και στο πολιτικό του γραφείο.

Η δικαστική έρευνα έγινε για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, η οποία συνενώθηκε με εκείνη περί ύπαρξης σχεδίου αποσταθεροποίησης επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κατηγορία βασίζεται σε έγγραφο για την προμήθεια των Σινούκ, που βρέθηκε στο γραφείο του. Υπάρχει επίσης αναφορά σε βάρος του από υπάλληλο της ΕΥΠ, που ενοχοποίησε άλλη πρώην υπάλληλο, η οποία φέρεται να του προμήθευε έγγραφα της Υπηρεσίας. Και εκείνη κατηγορήθηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερη και χωρίς όρους.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός αρνείται κατηγορηματικά τις εναντίον του κατηγορίες και κάνει λόγο για σκευωρία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μάρτυρες υπεράσπισής του κατέθεσαν χθες στον ανακριτή οι πρώην υπουργοί Δημήτρης Ρέππας, Φίλιππος Πετσάλνικος και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.