Μνημόσυνο για τα 50 χρόνια από το θάνατο του βασιλιά Παύλου

Η επίσημη αφορμή ήταν το μνημόσυνο για τα 50 χρόνια από το θάνατο του βασιλιά Παύλου. Ομως σύμφωνα με δημοσιεύματα  είναι δυνατόν να υπάρχουν και σχέδια για τη δημιουργία κόμματος.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του «Εθνους της Κυριακής», όπου επισημαίνεται πως το μνημόσυνο που έφερε στην Αθήνα τους εκπροσώπους 40 βασιλικών οίκων της Ευρώπης και η εκδήλωση που προηγήθηκε με την πριβέ προβολή του ντοκιμαντέρ «Παύλος, ένας ασυνήθιστος βασιλιάς», λειτούργησαν και ως ευκαιρία σε μέλη της οικογένειας του Κωνσταντίνου για κινήσεις σχετικά με τη δημιουργία κόμματος.

2047687_1

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, μέλη της οικογένειας έχουν ανοίξει κύκλο επαφών επί ελληνικού εδάφους, εξετάζοντας την πιθανότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος. Ηδη μάλιστα φέρονται να έχουν βολιδοσκοπήσει απόστρατους και πρόσωπα με κοινωνικό στάτους, τα οποία είχαν εκφραστεί στο παρελθόν κολακευτικά για την τέως βασιλική οικογένεια. Μάλιστα, όπως σημειώνει το «Εθνος», δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η πρόσφατη μόνιμη μετεγκατάσταση του Νικόλαου και της συζύγου του Τατιάνας Μπλάτνικ στο Καστρί, σε μεζονέτα που νοίκιασαν από την οικογένεια Παπανδρέου.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα παιδιά του Ο Κωνσταντίνου  φιλοδοξούν να μιμηθούν τον Συμεών Β’ της Βουλγαρίας, ο οποίος είχε εκλεγεί πρωθυπουργός στη χώρα του το 2001. Ο τέως μονάρχης κυβέρνησε μέχρι το 2005 οπότε και έχασε τις εκλογές, ενώ στις κάλπες του 2009 δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή και παραιτήθηκε από την προεδρία.

Φωτογραφία: Eurokinissi