Στους δρόμους σήμερα οι μικρο-ομολογιούχοι

4200444

Πορεία στο ΠΑΣΟΚ κάνουν αυτήν την ώρα μικροομολογιούχοι οι οποίοι νωρίτερα συγκεντρώθηκαν έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Την διαμαρτυρία διοργανώνει ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Μικοομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου. Διαμαρτύρονται γιατί όπως λένε δυο χρόνια μετά την δέσμευση 18 σημείων του Αντώνη Σαμαρά με το Ζάππειο 2 για την αποκατάσταση των ζημιών από το κούρεμα δεν έχει γίνει τίποτα.

Τα προηγηθέντα

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται καθώς συμπληρώνονται δύο χρόνια από το “κούρεμα” των αποτάμιεύσεών τους.

Μάλιστα σε σχετική αφίσα που κυκλοφόρησε ο Σύλλογος γίνεται αναφορά σε απόσπασμα ομιλίας του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξει “αποκατάσταση των ζημιών από το κούρεμα στος ομολογιούχους”, με το ερώτημα των ενδιαφερόμενων “πότε θα γίνουν πράξη” οι υποσχέσεις;

Πρόσφατη είναι και η δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην Βουλή όπου απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει αποκατάσταση των μικροομολογιούχων “μόλις αυτό θα είναι δυνατόν”.

Η συγκέντρωση προσλαμβάνει πανελλαδικό χαρακτήρα καθώς αναμένεται να καταφθάσουν στην πρωτεύουσα μικορομολογιούχοι από διάφορα διαμερίσματα της Ελλάδος με κάθε πρόσφορο μεταφορικό μέσο. Για την αρτιότερη προετοιμασία της εκδήλωσης ο Σύλλογος των μικροομολογιούχων οργάνωσε την μετάβαση των αποταμιευτών στην πρωτεύουσα με πούλμαν.

Σε σχετική ανακοίνωση που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του fpoed.gr, ο Σύλλογος, γίνεται λεπτομερής περιγραφή των όρων συμμετοχής στην εκδήλωση διαμαρτυρίας καθώς και στις οικονομικές παραμέτρους της εκδήλωσης.