Σεμινάρια Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού στην …Μελβούρνη

Αρχίζουν αυτή την Πέμπτη τα Σεμινάρια Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης με μια ειδική εκδήλωση στην οποία κύριος ομιλητής θα είναι ο πολυμαθής πρώην ομοσπονδιακός βουλευτής του Εργατικού Κόμματος και πρώην υπουργός Επιστημών και Καινοτομίας, Δρ Μπάρι Τζόουνς.
Η Κοινότητα είναι πολύ ικανοποιημένη που ο Δρ Τζόουνς, γνωστός λάτρης της Αρχαίας Ελλάδας, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να εγκαινιάσει τη νέα σειρά των Σεμιναρίων, δήλωσε ο επικεφαλής της οργανωτικής Επιτροπής των Σεμιναρίων, Δρ Νίκος Ντάλλας.

Στα Σεμινάρια συμμετέχουν φέτος διακεκριμένοι ομιλητές, το ένα τρίτο από τους οποίους είναι από άλλες Πολιτείες της Αυστραλίας, ενώ τα τρία τέταρτα συμμετέχουν για πρώτη φορά. Αυτό, βέβαια, ήταν στόχος της οργανωτικής επιτροπής των Σεμιναρίων που ήθελε να παρουσιάσει νέους ομιλητές και θέματα.
Η θεματολογία των Σεμιναρίων θα είναι παρόμοια με το προηγούμενο έτος. Στην πρώτη σειρά τα περισσότερα θέματα σχετίζονται με την αρχαία Ελλάδα και τη φιλοσοφία. Ενώ στη δεύτερη σειρά θα παρουσιαστούν ποικίλα θέματα για τη σύγχρονη ιστορική περίοδο και τη διασπορά.

Την πρώτη διάλεξη θα δώσει ο καθηγητής Κλασσικών Σπουδών και Αρχαίας Ιστορίας, Alastair Blanchard, από το Πανεπιστήμιο Κουίνσλαντ. Αργότερα, στα μέσα του έτους πρόκειται να δώσει διάλεξη και ο αξιωματικός των Αυστραλιανών Ενόπλων Δυνάμεων Ανδρέας Αργυρίδης, ο οποίος έχει υπηρετήσει στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, βοηθώντας στη διατήρηση των ελληνικών και άλλων αρχαιοτήτων.

Όπως είναι γνωστό, τα Σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν και είναι ανοιχτά στο κοινό και μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο κτίριο της Κοινότητας και το Πολιτιστικό Κέντρο θα πραγματοποιούνται σε αίθουσα της Φιλανθρωπικής Αδελφότητας Ιθακήσιων. Για να αντιμετωπισθεί το κόστος λειτουργίας των Σεμιναρίων, φέτος προσφέρεται και η επιλογή σε όσους ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν συγκεκριμένες διαλέξεις που επιθυμούν. Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα αυτό μπορούν να αποταθούν στον Δρ Νίκο Ντάλλα.

Τέλος σημειώνεται ότι το φετινό πρόγραμμα έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Κοινότητας, στην ακόλουθη διεύθυνση: http://www.greekcommunity.com.au/gocmv_public/index.php/en/schools/seminars

Πηγή:Neoskosmos.com