Η Γαλλία που σαγηνεύει στο Golden Hall

14 Μαρτίου – 2 Απριλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Γαλλία του πολιτισμού, της γεύσης, της τέχνης, της μόδας, του τουρισμού, της αυτοκίνησης, της τεχνολογίας, της βιομηχανίας μας περιμένει στο Golden Hall, το βραβευμένο ως Νο 1 Εμπορικό Κέντρο της Ευρώπης.

Από τις 14 Μαρτίου και κάθε μέρα, οι επισκέπτες του Golden Hall θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά έργα μεγάλων Γάλλων καλλιτεχνών, από τη συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του 1ου ορόφου θα φιλοξενηθούν έργα των Georges Braque, César, André Derain, Jean Fautrier, François-Xavier Lalanne, Henri Matisse, Germaine Richier, François Rouan, Maurice de Vlaminck.

Στον ίδιο χώρο η Γαλλική Σχολή Αθηνών θα μας θυμίσει τις σημαντικές ανασκαφικές της επιτυχίες στους Δελφούς, τους Φιλίππους , στο Άργος, στη Δήλο, στα Μάλια και στον Ιτάνο (Κρήτη). Θα εκθέσει μάλιστα και ορισμένα από τα ανασκαφικά εργαλεία που χρησιμοποίησε στις εργασίες της. Ειδικοί επιστήμονες της Σχολής θα κάνουν και επιδείξεις συντήρησης των σπασμένων αγγείων που βρίσκονται στις ανασκαφές.

Η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία χαρακτηρίζεται από την καινοτομία, την κομψότητα και την άνεση. Νέα μοντέλα, αλλά και αυτοκίνητα που χαρακτήρισαν την εποχή τους τον περασμένο αιώνα, θα εκτίθενται στο ισόγειο.

Η Γαλλία περηφανεύεται για τον κινηματογράφο της. Ταινίες που σημάδεψαν το χώρο της έβδομης τέχνης, Γάλλοι ηθοποιοί που έλαμψαν με τις ερμηνείες τους και σκηνοθέτες που υπέγραψαν σημαντικές δημιουργίες, θα περιλαμβάνονται σε φωτογραφική έκθεση στον 1ο όροφο.

Οι γεύσεις αποτελούν μέρος της καθημερινής μυσταγωγίας των Γάλλων και πυλώνα της κουλτούρας της φίλης χώρας. Καθημερινά θα παραδίδονται μαθήματα μαγειρικής, ενώ  εργαστήριο ζαχαροπλαστικής θα μας μυεί σε μια πανδαισία απόλαυσης στον 1ο όροφο. Τα Γαλλικά ποτά θα απογειώσουν την απόλαυση στον ουρανίσκο μας με επιδείξεις γευσιγνωσίας στον 1ο όροφο.

Τα παιδιά και στη Γαλλία είναι οι βασιλιάδες μας. Θα τα ταξιδέψουμε μέσα από ανάγνωση παραμυθιών και άλλες δραστηριότητες από ειδικούς παιδαγωγούς του Livre Ouvert στον 1ο όροφο.

Το Lycée Franco-Hellénique κάθε Σάββατο θα μας ταξιδεύει στους Γαλλικούς μουσικούς δρόμους με την χορωδία του.

Η γυναικεία φιλαρέσκεια δεν μπορεί να βρει καλύτερο υποστηρικτή από τα Γαλλικά προϊόντα ομορφιάς. Για τη γυναίκα λοιπόν θα έχουμε επιδείξεις maquillage με τα πιο σύγχρονα προϊόντα των Γαλλικών οίκων.

ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ