Σοβαρή εμπλοκή με το Ελληνικό! 430 εκατ. ευρώ προσέφερε ο Όμιλος Λάτση – 700 εκατ. ζητά το ΤΑΙΠΕΔ

ELLINIKO10_633_355_633_355

– Τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ χαρακτηρίζουν σύμφωνα με πληροφορίες εξευτελιστική την προσφορά για το Ελληνικό
 Το ΤΑΙΠΕΔ υπογραμμίζει πως δεν θα διστάσει να κηρύξει άγονο τον διαγωνισμό
– Tο επενδυτικό πλάνο της Lamda Development είναι 7 δισ. ευρώ και δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας
– Η προθεσμία για καλύτερη προσφορά δηλαδή αύξηση 270 εκατ. ευρώ τουλάχιστον είναι μέχρι τις 26/03

Το Ελληνικό τελικά αποδεικνύεται “γόρδιος δεσμός” και η μετατροπή του σε έναν χώρο που θα τον απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες φαντάζει κάθε φορά ακόμα πιο δύσκολο.

Μετά την προσφορά της Lamda Development, το ΤΑΙΠΕΔ καλεί τον Όμιλο Λάτση να καταθέσει βελτιωμένη προσφορά και μάλιστα αυτό πρέπει να το έχει κάνει μέχρι τις 26 Μαρτίου.

Τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτηρίζουν εξευτελιστική την προσφορά του Ομίλου Λάτση για την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.

Και αυτό γιατί:

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega ο ανεξάρτητος εκτιμητής έχει βάλει τον πήχη τουλάχιστον στα 700 εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει πως για να αποκτήσει ένας ιδιώτης το 100% των μετοχών θα πρέπει να δώσει μία προσφορά τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε τρέχουσες τιμές η προσφορά που κατέθεσε ο Όμιλος Λάτση είναι στα 430 εκατ. ευρώ, κάτι περισσότερα δηλαδή από τα μισά λεφτά που ζητά το ελληνικό δημόσιο.

Το ΤΑΙΠΕΔ μάλιστα μετά από αυτή την εξέλιξη υπογραμμίζει πως εάν η προσφορά δεν ανέβει τουλάχιστον στα 700 εκατομμύρια ευρώ το Ελληνικό δεν πωλείται τζάμπα.

Το επενδυτικό πλάνο της Lamda Development είναι 7 δισ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 50.000 θέσεις εργασίας

Και για να το αιτιολογήσουν αναφέρουν κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της τεράστιας αυτής έκτασης, όπως το γεγονός πως είναι σχεδόν δυο φορές σαν το Central Park στη Νέα Υόρκη, με 3,5 χιλιόμετρα παραλιακό μέτωπο και βέβαια οφέλη για τον οποιονδήποτε επενδυτή.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως τα χρήματα από τις αποκρατικοποιήσεις, όπως το Ελληνικό οδηγούνται κατευθείαν για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους και για το λόγο αυτό το ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει πως εάν η προσφορά δεν αγγίξει τα 700 εκατομμύρια ευρώ, δεν θα διστάσουν να κηρύξουν ακόμα και άγονο τον διαγωνισμό.

ΠΗΓΗ:NewsIt.gr