Αυτόπτης μάρτυρας: Είδα το Μπόινγκ να βυθίζεται!

Τις τελευταίες ημέρες, δεκάδες φωτογραφίες δορυφόρων από πιθανά ίχνη του εξαφανισμένου αεροσκάφους των Μαλαισιανών γραμμών, στέλνουν τα πλοία και τα αεροπλάνα της διεθνούς επιχείρησης των 26 χωρών σε διάφορα σημεία του Ινδικού Ωκεανού, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει αποτέλεσμα.

Σήμερα η ΝΥ Daily News δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της μια σοκαριστική μαρτυρία μιας γυναίκας, που ισχυρίζεται ότι είδε το μοιραίο Μπόινγκ να βυθίζεται στη θάλασσα Άνταμαν, ένα από τα βασικά σημεία ερευνών.

Η 53χρονή Ράγια Λατίφα υπέβαλε μάλιστα γραπτώς την μαρτυρία της στην αστυνομία στις 8 Μαρτίου, ημέρα που χάθηκε το αεροπλάνο.

Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επιστροφής της στη Μαλαισία από τη Μέκκα, είδε από το παράθυρο της στη θάλασσα από κάτω να βυθίζεται ένα τεράστιο αντικείμενο.

“Κοίταξα πιο προσεκτικά και συγκλονίστηκα όταν διαπίστωσα ότι έμοιαζε με την ουρά και το φτερό ενός αεροσκάφους έξω από το νερό ” είπε η 53χρονη Λατίφα στην Μαλαισιανή εφημερίδα Star Online.

Η γυναίκα επιμένει ότι λέει την αλήθεια- “επειδή εκείνη τη ημέρα γυρνούσε από το ιερό προσκύνημα” – αλλά πιλότος καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της λέγοντας ότι είναι αδύνατο να είδε κάτι από τόσο ψηλά. Οι πτήσεις στην περιοχή των νησιών Άνταμαν γίνονται περίπου επτά μίλια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στο σχεδιάγραμμα απεικονίζεται το σημείο όπου η γυναίκα λέει ότι είδε το Μπόινγκ να βυθίζεται πριν 13 ημέρες, αλλά ΚΑΙ το σημερινό πεδίο ερευνών ανοιχτά του Πέρθ. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι – εάν πράγματι η γυναίκα είδε τη συντριβή του αεροπλάνου- τότε τα συντρίμμια θα μπορούσαν να μεταφερθούν νοτιότερα, λόγω των ισχυρών ρευμάτων στην περιοχή.

 

Η μαρτυρία της Λατίφα είναι η τελευταία σε μια μακρά σειρά ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι έχουν δει το Boeing 777.

– Μία ημέρα μετά την εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370, Ινδονήσιοι ψαράδες είπαν ότι είδαν ένα αεροπορικό δυστύχημα στο πολυσύχναστο κανάλι των Στενών της Μάλακα.

– Δύο ψαράδες στα σύνορα Μαλαισίας-Ταϊλάνδης είπαν ότι είδαν ένα αεροπλάνο να πετά χαμηλά πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

-Ο κάτοικος μια απομακρυσμένης ατόλλης στις Μαλδίβες είπε επίσης ότι είδε ένα τζάμπο τζετ να πετά σε χαμηλό ύψος.

 

16 ημέρες μόνο…

Στο κυνήγι για τον εντοπισμό του αεροσκάφους-φάντασμα έχουν “ριχτεί” 26 χώρες- ανάμεσά τους οι ΗΠΑ και η Κίνα- με πλοία και αεροπλάνα εξοπλισμένα με την τελευταία τεχνολογία, μέχρι και ρομποτικά, υποθαλάσσια μικρόφωνα.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο, οι επιχειρήσεις εντοπισμού του μαλαισιανού αεροπλάνου που παρέσυρε στον θάνατο 239 άτομα, έχει κοστίσει μέχρι σήμερα στον αμερικανικό στρατό 2.500.000 δολάρια. Οι ΗΠΑ έχουν υπολογίζει ως κονδύλι άλλα 4 εκατομμύρια δολάρια , που πιθανότατα θα χρειαστούν για την συνέχεια των επιχειρήσεων μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Η χρονολογική τοποθέτηση των Αμερικανών δεν είναι καθόλου τυχαία, Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μαύρο κουτί του αεροσκάφους -όπου και αν βρίσκεται- θα συνεχίσει να δίνει σήμα για άλλες 16 ημέρες. Τότε, οι μπαταρίες του θα τελειώσουν και η τελευταία ελπίδα εντοπισμού του αεροπλάνου και λύσης στο μυστήριο της πτήσης ΜΗ370, πιθανότατα θα σβήσει για πάντα.