,Ελληνες χρηματοδότες πίσω από εμπόριο ναρκωτικών «βλέπουν» στην Αυστραλία

Την εμπλοκή Ελλήνων με μεγάλο λαθρέμπορο ναρκωτικών εξετάζουν οι αρχές στην Αυστραλία. Σύμφωνα με δημοσίευμα, ένας ομογενής, αλλά και ένας συγγενής του μόνιμος κάτοικος Ελλάδας φαίνεται να είχαν δοσοληψίες με τον εν λόγω εγκληματία.

Συγκεκριμένα, αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας The Age, αναφέρει πως ένας ομογενής της Μελβούρνης- ο οποίος οφείλει 47 εκατομμύρια δολάρια στην εφορία της Αυστραλίας- φέρεται να «χρηματοδοτούσε» το μεγάλο λαθρέμπορο ναρκωτικών, Τόνι Μόκμπελ, όταν αυτός φυγόδικος βρισκόταν στην Ελλάδα.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως είχε και άλλους Ελληνες συνεργούς, όπως σημειώνεται και η εμπλοκή ενός συγγενή του, μόνιμου κατοίκου Ελλάδας, ο οποίος φέρεται να είχε επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα χρήματα αυτά ήταν του Ελληνα της Μελβούρνης που κατηγορείται για «δοσοληψίες» με το Μόκμπελ. Η αυστραλιανή αστυνομία και η εφορία ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Ο Μόκμπελ είχε συλληφθεί στην Ελλάδα, απ’ όπου εκδόθηκε στην Αυστραλία όπου δικάστηκε, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για διακίνηση ναρκωτικών.

Πηγή:.iefimerida.gr.