ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Εδώ είναι Αθήνα ΜΑΣ

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Καλά που φτιάξαμε Μετρό στην Αθήνα και μπορούμε …να το …κλείνουμε σε κάθε απεργία, σε κάθε συγκέντρωση σε κάθε …παρέλαση!

Ναι,ναι, λόγοι ασφαλείας! Αλλά για τους ίδιους λόγους αποκλείουμε κάθε τρεις και λίγο το κέντρο της πρωτεύουσας! Ποιός έχει μετρήσει το κόστος; Ποιός έχει αναρωτηθεί εάν και πόσοι άνθρωποι κινδυνεύουν από διάφορες αιτίες κάθε φορά που αποκλείουμε το κέντρο και τους δυσκολεύουμε την πρόσβαση σε ένα νοσοκομείο ή σε ένα εξεταστικό κέντρο ή όπου αλλού έπρεπε να βρεθούν συγκεκριμένη μέρα και ορισμένη ώρα;

Σιγά τώρα, τα λάχανα! Έτσι είναι η Αθήνα ΜΑΣ.  Έτσι, προφανώς τη θέλουμε. Kαι έτσι την κρατάμε! Τι κι αν δυσκολεύουμε τους τουρίστες;  Ποιός τους είπε να έλθουν; Τι κι αν εμποδίζουμε κάθε έναν που θέλει να μετακινηθεί; Ποιός του είπε να βγεί από το σπίτι του; Έτσι είναι η Αθήνα ΜΑΣ…

Τι κι αν η μάνα προσπαθεί μάταια να περάσει το καροτσάκι της από το πεζοδρόμιο που έχει καταληφθεί από τραπεζάκια και καρέκλες καφετεριών;  Ποιός της είπε να κάνει …παιδί; Ποιός της είπε  να έχει …καροτσάκι; Εδώ είναι η Αθήνα ΜΑΣ!

Τι κι αν ο ανάπηρος προσπαθεί νε περάσει με το δικό του καροτσάκι στο απέναντι πεζοδρόμιο; Οι ράμπες δεν έγιναν για να διευκολύνεται η μετακίνησή του, αλλά για να τις καταλαμβάνουν τα αυτοκίνητα!  Σιγά που θα άφηναν χώρο για τους ανάπηρους: Εδώ είναι η Αθήνα ΜΑΣ!  Καλά, δηλαδή, που  εδώ δεν είναι και …Σπάρτη!  Ευτυχώς που δεν έχουμε Καιάδα!..

Εδώ είναι απλά η Αθήνα ΜΑΣ.   H Αθήνα ΜΑΣ έχει ήλιο, έχει αρχαία, έχει γαλανό ουρανό. Ε, δεν μπορεί να τα έχει και όλα!..

Α. ναι, έχουμε και λεωφορεία. και αυτά εσχάτως πάνε …όπου θέλουν!  Στον Πειραιά τουλάχιστον άλλαξαν ρότα!  Μονοδρόμησαν, λέει, τους δρόμους για …καλύτερα! Θα φέρουμε, λέει, το ..Μετρό!  Α, ναι, και το τράμ!  Το Μετρό το καταλαβαίνω, να έχουμε να το κλείνουμε κάθε τρεις και λίγο!  Το τραμ, όμως, τί το θέλουμε; Στον Πειραιά; Στο πρώτο λιμάνι της χώρας; Με τους στενους δρόμους και τις διπλές και τριπλές γραμμές παρκαρίσματος; Κάναμε τον Πειραιά ένα απέραντο υπαίθριο πάρκινγκ!

Μήπως,  όσοι σκέφθηκαν τη μονοδρόμηση, μπορούν να μας πουν, πως και από που θα φεύγουν οι ταξιδιώτες που θα φθάνουν καλοκαίρι στο λιμάνι; Η Γεωργίου έχει κατεύθυνση από Δημοτικό προς το λιμάνι… Οι περισσότεροι κάθετοι δρόμοι έχουν κατεύθυνση από το κέντρο της πόλης προς την Εθνικής Αντιστάσεως και, φυσικά, το λιμάνι! Δηλαδή όλοι οι κάθετοι δρόμοι, οι περισσότεροι, πάντως, κατεβαίνουν προς το λιμάνι. Όλος ο όγκος των παραθεριστών, τουριστών κλπ. που θα φθάνουν με τα πλοία, πως θα φτάνει στο κέντρο; Θα κατευθύνεται από το λιμάνι παραλιακά μέχρι την Δεύτερας Μεραχίας  ή τον Άγιο Νικόλαο και θα ανεβαίνουν, από εκεί, προς την Γρηγορίου Λαμπράκη και την Ακτή Μουστσοπούλου για να πάνε προς την άλλη πλευρά του Πειραιά και την Καστέλα; Και προς την  Αθήνα;

Μήπως κάποιοι αποφάσισαν να καταργήσουν ΚΑΙ τα …πλοία;

Καλοί μούστοι, κύριοι…

Και, προφανώς, πληρώσατε και συγκοινωνιολόγους , πολεοδόμους!

Τι τους προσλάβατε χειμώνα καιρό;  Καλοκαίρι έπρεπε να τους πάρετε να δούν τι γίνεται στο Λιμάνι…

Αλλά είπαμε, εδώ είναι Πειραιάς ΜΑΣ.

Εδώ είναι Λεκανοπέδιό ΜΑΣ

Εδώ είναι Ελλάδα ΜΑΣ…