Αγρια δολοφονία υπαρχιφύλακα από ισοβίτη στο Μαλανδρίνο

Τρίκαλα
Επίθεση από ισοβίτη δέχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης υπαρχιφύλακας στις φυλακές Μαλανδρίνου. Ο ισοβίτης επιτέθηκε με μαχαίρι στον 46χρονο και τον τραυμάτισε θανάσιμα στον λαιμό.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος, με καταγωγή από το Αγρίνιο, ήταν έγγαμος με δύο παιδιά. Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Άμφισσας, εξέπνευσε.

Ο κατάδικος είχε υποβάλει αίτημα για χορήγηση αδείας, η οποία δεν του χορηγήθηκε και θεώρησε υπεύθυνο τον άτυχο υπαρχιφύλακα.

Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα στις φυλακές έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας με βάση πληροφορίες για πιθανή αναταραχή, λόγω του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που έχει σχέση με την σύσταση φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκκό.

Τη Δευτέρα κρατούμενοι προχώρησαν σε στάσεις στις φυλακές του Κορυδαλλού, της Κέρκυρας και του Δομοκού αντιδρώντας στη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Η κατάσταση στις συγκεκριμένες φυλακές εξομαλύνθηκε, όμως η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» ανέφερ ότι «θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να μην περάσει ο νόμος-έκτρωμα».

Εδώ και μία εβδομάδα έξω από τις φυλακές Μαλανδρίνου υπάρχει ισχυρή διμοιρία ΜΑΤ.

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου, και ώρα 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας «ενάντια στην πειθαρχική-απομονωτική φυλακή, στην κατάργηση των αδειών, των μεροκάματων, της ημι-ελεύθερης διαβίωσης, της επικοινωνίας».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ.Αθανασίου εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του, για τον θάνατο του υπαρχιφύλακα.

«Η ελληνική Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει την αντιεγκληματική πολιτική της. Το Κράτος Δικαίου θα λειτουργήσει και οι πολίτες θα αισθάνονται ότι ζουν σε ασφαλή και ευνομούμενη χώρα. Συνεπώς, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, στοχεύουμε στην εμπέδωση της νομιμότητας, στην ασφάλεια των πολιτών και στην προστασία της ακεραιότητας του προσωπικού των φυλακών» επεσήμανε ο κ. Αθανασίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ