«Θρίλερ» με αεροσκάφος στο Λονδίνο – Εκκένωση και τραυματίες

Οι επιβάτες ενός αεροσκάφους της ελβετικής εταιρείας Swiss χρειάστηκε να το εγκαταλείψουν εσπευσμένα σήμερα στο αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου και 4 επιβάτες του τραυματίστηκαν ελαφρά κατά την διαδικασία αυτή, εξαιτίας ενός προβλήματος στον κινητήρα του που δεν επέτρεψε την απογείωσή του, όπως ανακοίνωσαν σήμερα το αεροδρόμιο και η αεροπορική εταιρεία.

Το αεροσκάφος, ένα τετρακινητήριο Avro RJ100, βρισκόταν στη διαδικασία της απογείωσης με προορισμό τη Γενεύη μεταφέροντας 74 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος όταν σημειώθηκε το συμβάν, γύρω στις 15:00 ώρα Λονδίνου (19:00 ώρα Ελλάδας).

«Οι κυβερνήτες αποφάσισαν να μην απογειώσουν το αεροσκάφος (καθώς αυτό τροχοδρομούσε) με μειωμένη ταχύτητα, εξαιτίας ενός προβλήματος στον κινητήρα, και έπειτα απομάκρυναν τους επιβάτες και το πλήρωμα με ασφάλεια» ανέφερε ένας εκπρόσωπος τύπου της αεροπορικής εταιρείας Swiss στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τέσσερις επιβάτες «δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου από τους τραυματιοφορείς ενός ασθενοφόρου καθώς είχαν υποστεί ελαφριά τραύματα» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο διάδρομος αποπροσγειώσεων του αεροδρομίου, στα ανατολικά του Λονδίνου, έκλεισε για περίπου 1 ώρα, όσο διήρκησε η διαδικασία απομάκρυνσης του αεροσκάφους, εξήγησε μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου, το οποίο εξυπηρετεί κυρίως πτήσεις μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη.

Το Γραφείο Έρευνας Αεροπορικών Ατυχημάτων ανέφερε ότι έστειλε μια ομάδα στο σημείο με στόχο «να διεξάγει έρευνα για αυτό το σοβαρό περιστατικό».

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr