Μητέρα επανέφερε στη ζωή το νεκρό της νεογέννητο με τα χάδια της

Τραγικά ήταν τα νέα που άκουσε η Kate Ogg όταν έφερε στον κόσμο το γιο της: το παιδί ξεψύχησε στη γέννα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο μικρός Jamie είχε γεννηθεί πρόωρα, στις 27 εβδομάδες και το βάρος του ίσα που άγγιζε το 1 κιλό.

Η μητέρα του αρνήθηκε να τον αφήσει και τον κρατούσε στην αγκαλιά της για δυο ολόκληρες ώρες, χαϊδεύοντας το άψυχο κορμάκι του και λέγοντας του πόσο τον αγαπούσε.

Μετά από τις 2 ώρες, το νεογέννητο άρχισε ξαφνικά να κουνά το χεράκι του. Και πάλι οι γιατροί δεν ήταν αισιόδοξοι: της είπαν ότι ήταν ανακλαστικός σπασμός.

Η Kate ακολούθησε το ένστικτό της και το έφερε κοντά στο στήθος της και του έδωσε λίγο γάλα.

Το μικρό αγοράκι άρχισε να αναπνέει κανονικά!

Λίγο μετά, άνοιξε και τα μάτια του.

O Jamie έχει και μια δίδυμη αδελφούλα, την Emily η οποία αν και πρόωρη γεννήθηκε απόλυτα υγιής. 

Η Κ. Ogg, πέντε μήνες μετά τη γέννα και κρατώντας έναν υγιέστατο Jamie στην αγκαλιά της μίλησε δημόσια σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει μητέρες και γιατρούς για τη σημασία που έχει η επαφή της μαμάς και του νεογέννητου και μάλιστα σώμα με σώμα, χωρίς ρούχα.

Στις περισσότερες κλινικές του κόσμου, όταν παρουσιάζεται κάποια επιπλοκή στη γέννα, το νεογέννητο εισάγεται εσπευσμένα στη θερμοκοιτίδα. Όμως, τα πρόωρα νεογέννητα που λαμβάνουν τη λεγόμενη “φροντίδα του καγκουρό” (από τα γνωστά ζώα της Αυστραλίας που κρατούν τα μωρά τους στο μάρσιπο) έχουν πολύ υψηλότερα ποσοστά αποθεραπείας από όσα μπαίνουν στη θερμοκοιτίδα και μάλιστα προσβάλλονται πολύ πιο σπάνια από μολύνσεις, σοβαρές ασθένειες και υποθερμία.

ΠΗΓΗ:News.gr