ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αναταραχή στις φυλακές για το θάνατο του βαρυποινίτη

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
Αναβρασμός επικρατεί την Παρασκευή στις φυλακές Μαλανδρίνου, Τρικάλων, Πάτρας, Κορίνθου και Δομοκού στις τάξεις αλβανών κρατουμένων μετά τον θάνατο του βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη κι έχουν ενημερωθεί οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές.

Κρατούμενοι των φυλακών Νιγρίτας αρνούνται να σιτιστούν και ζητούν να δοθούν άμεσα εξηγήσεις γιατί δεν μεταφέρθηκε την Πέμπτη ο Ιλί Καρέλι στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών προκειμένου να εξεταστεί, καθώς το απόγευμα δεν υπάρχει στο σωφρονιστικό κατάστημα εφημερεύων γιατρός.Στην Κόρινθο, κρατούμενοι αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο του ομοεθνή τους βαρυποινίτη. Έξω από το κτίριο των φυλακών έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία όμως δεν χρειάστηκε να επέμβει, αφού τελικά οι κρατούμενοι ανταποκρίθηκαν και μπήκαν στα κελιά τους. Οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν. Για τον θάνατο του Καρέλι, το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αρμόδιο εισαγγελέα.

ΤΡΑΥΜΑΤΑ
Από πολλαπλά τραύματα – θλαστικές εκχυμώσεις και κάταγμα στο στέρνο, τα οποία προκλήθηκαν από κάποιο όργανο -και όχι με τα χέρια- φαίνεται πως πέθανε ο βαρυποινίτης αλβανός Ίλι Καρέλι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί του.
Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγγελίδου, τα τραύματα αυτά προήλθαν από κάποιο όργανο -κι όχι από χέρια- ενώ προσδιορίζονται χρονικά πριν από περίπου τρία 24ωρα. Παραγγέλθηκαν περαιτέρω ιστολογικές-τοξικολογικές εξετάσεις.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν έχουμε καμία σχέση με τον θάνατο του Καρέλι, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους αργά το απόγευμα.
Σέρρες
Νεκρός βρέθηκε στο κελί του στη Νιγρίτα Σερρών, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο 42χρονος βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι που σκότωσε τον 46χρονο υπαρχιφύλακα Γεώργιο Τσιρώνη, με μαχαίρι, στις φυλακές Μαλανδρίνου την περασμένη Τρίτη.Η σορός του μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο των Διαβατών Θεσσαλονίκης κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Σερρών.Σύμφωνα με Το Βήμα, ο κρατούμενος μεταφέρθηκε σε κλίμα μυστικότητας στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών στις 15:30 την Πέμπτη.«Ήταν γεμάτος μώλωπες»Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Καρέλι όταν μεταφέρθηκε στις φυλακές έφερε στο σώμα του εμφανή τραύματα.Πρόεδρος εργαζομένων στο σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας επιβεβαίωσε την πληροφορία, ότι το σώμα του Ιλία Καρέλι ήταν γεμάτο μώλωπες. Τα τραύματα, σύμφωνα με άλλες πηγές, αποδίδονται στην προσπάθεια να αφοπλιστεί ο δράστης της δολοφονίας του σωφρονιστικού υπαλλήλου.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος,  έχουν σταλεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης φωτογραφίες από τους μώλωπες που έφερε ο Καρέλι στην πλάτη και στο μάτι του.Πηγές από τις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών αναφέρουν ότι την Παρασκευή το πρωί είχε ειδοποιηθεί γιατρός για να τον εξετάσει.

Στο επίκεντρο των ερευνών των ιατροδικαστών είναι πλέον το αν ο θάνατος του βαρυποινίτη επήλθε μετά τον δεδομένο ξυλοδαρμό του, αλλά και ποιoς ήταν ο δράστης.

Τι δείχνουν οι κάμερες

Από τα πλάνα στις κάμερες ασφαλείας καταγράφεται ότι μπήκε στο κελί νεοεισερχομένων, όπως προβλέπει ο κανονισμός των φυλακών για αυτές τις περιπτώσεις, στις 20:30.

Από τις κάμερες οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατάλαβαν ότι ο Καρέλι από ένα σημείο και μετά δεν κουνιόταν καθόλου. Φύλακας μπήκε στο κελί του και διαπίστωσε ότι ήταν ακίνητος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης σε 17 λεπτά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σερρών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αναμένεται ανακοίνωση από το υπ. Δικαιοσύνης για τις συνθήκες θανάτου του.

Newsroom ΔΟΛ