Ο Κυπριακός Τύπος, 29 Μαρτίου 2014

Ο απόηχος των επεισοδίων στη Λεμεσό και τα όσα ακολούθησαν σε πολιτικό επίπεδο με την παύση του Αρχηγού Αστυνομίας εξακολουθούν να απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και σήμερα. Γίνεται επίσης αναφορά στις νέες χαλαρώσεις που περιλαμβάνει το διάταγμα για τις συναλλαγές, στις τοποθετήσεις της Επιτροπής Θεσμών για την έκθεση για τον τραπεζικό τομέα και στις εξελίξεις με την υπόθεση της Δρομολαξιάς.

«Νέες συλλήψεις» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Αλήθειας» που γράφει ότι το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού απέρριψε το αίτημα για κράτηση των τριών υπόπτων σε σχέση με τα επεισόδια της Τετάρτης και ότι η Εισαγγελία θα αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση ή όχι. Αλλού αναφέρει ότι το νέο διάταγμα για τις συναλλαγές περιλαμβάνει σημαντικές χαλαρώσεις στους περιορισμούς. Επίσης η «Α» προβάλλει τη γραπτή δήλωση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής ως απάντηση σε δημοσιεύματα για το θέμα της έρευνας που διεξάγει για τον τραπεζικό τομέα.

Η «Σημερινή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Αλλαγή φρουράς εν μέσω πυρών» και αναφέρει ότι δόθηκε στη δημοσιότητα σημείωμα του Μιχάλη Παπαγεωργίου προς τον Πρόεδρο και ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτηρίζει τις καταγγελίες του κουτσομπολιά. Αλλού προβάλλονται τα προβλήματα των πολύτεκνων οικογενειών όπως παρατέθηκαν σε διάσκεψη Τύπου. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα η εφημερίδα γράφει ακόμη ότι στη συνάντησή τους Πρόεδρος Αναστασιάδης και Νικόλας Παπαδόπουλος δεν άγγιξαν τα θέματα που χαρακτηρίζονται «καυτές πατάτες».

Υπό τον τίτλο «Νονοί στο λιανικό εμπόριο», ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι μπράβοι του υποκόσμου αναλαμβάνουν ρόλο εισπράκτορα και ότι το φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις λόγω της οικονομικής κρίσης. Αλλού ο «Φ» προβάλλει την παύση του Αρχηγού Αστυνομίας, το διορισμό του νέου Αρχηγού και την αντιπαράθεση μεταξύ παυθέντος Αρχηγού και Υπουργού Δικαιοσύνης. Σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα προβάλλει τις τοποθετήσεις του Υπουργού ενέργειας για τους υδρογονάνθρακες σε συμπόσιο στη Λευκωσία.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα με τίτλο «Προεδρική κάλυψη στον Ιωνά Νικολάου» και αναφέρει ότι αντί ανάληψη ευθυνών και απομάκρυνση του Υπουργού, μένει στη θέση του με την ανοχή του ΠτΔ. Αλλού αναφέρεται στις ευρωεκλογές και την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εκλογών για τις κάλπες στο εξωτερικό. Σε άλλο δημοσίευμα η «Χ» γράφει ότι η Επιτροπή Ανάπτυξης της Λάρνακας είναι ‘έξω φρενών’ με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο θέμα του λιμανιού της Λάρνακας.

«Ο νέος αρχηγός δεσμεύεται για μηδενική ανοχή» είναι ο τίτλος της αγγλόγλωσσης «Cyprus Mail» που αναφέρεται στην τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας και στις δηλώσεις του ΠτΔ, ο οποίος ζήτησε να αντιμετωπιστεί το έγκλημα και η διαφθορά. Αλλού αναφέρεται στις νέες χαλαρώσεις στο διάταγμα για τις συναλλαγές που εξέδωσε χθες το ΥΠΟΙΚ. Επίσης αναφέρει ότι ένα κουτάβι που είχε εγκαταλειφθεί σε τσάντα στον αυτοκινητόδρομο διασώθηκε από περαστικούς.

«Καταργούνται οι περιορισμοί» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «The Cyprus Weekly”, που αναφέρει ότι αίρεται ο περιορισμός για ανάληψη έως και 300 ευρώ την ημέρα. Επίσης αναφέρεται στην τελετή διαβεβαίωσης του νέου Αρχηγού Αστυνομίας μετά την παύση του Μιχάλη Παπαγεωργίου. Αλλού γίνεται αναφορά στην εκστρατεία για καθαρισμό των παραλιών της Λάρνακας.

(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΜΜ)