“Υποκριτές” ένθεν κακείνθεν

Με δήλωση στο προσωπικό του site στις 02:59 τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τα περί υποκρισίας και ηθικής που είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να καταψηφίσει το άρθρο του πολυνομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξάφνιασε πολλούς όταν το βράδυ της Κυριακής ψήφισε οχι στο άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες και το ΤΧΣ. Ξάφνιασε και τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αλλά περισσότερο τον εξόργισε.

Οι σκηνές που ακολούθησαν της ψηφοφορίας χαρακτηριστικές, με τους δυο άνδρες να έχουν εντονότατο διάλογο στο γραφείο του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή. “Είναι ντροπή σου αυτό που έκανες” φέρεται να είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Γιώργο Παπανδρέου, πριν εκδώσει σκληρή ανακοίνωση, στην οποία “φωτογράφιζε” ως υποκριτές τόσο τον πρώην πρωθυπουργό, όσο και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος για το ίδιο άρθρο δήλωσε παρών.

«Οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον ελληνικό λαό», κατέληγε η ανακοίνωση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η δήλωση Παπανδρέου. «Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου και κλείνει με την ίδια φράση: όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον λαό.

ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση.

Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.

Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί.

Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό.