Αξίζει να δείτε, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση τον Απρίλη

01 Απριλίου 2014

 

 

 

               
 

 

    Απρίλιος 2014: Αξίζει να δείτε…

 

               

 

              
 
 
Πολιτιστικές Δράσεις Aπριλίου 2014

 

 


Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
Απονομή των ετήσιων βραβείων από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ (International Board of Books for Young People) – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου σε πρόσωπα και φορείς που προάγουν την ανάγνωση και καλλιεργούν τη φιλαναγνωσία και σε βιβλία παραγωγής 2013. Παρουσιάζουν η Φίλια Δενδρινού και ο Χρήστος Δημόπουλος.
2 Απριλίου 2014, 19:30

Comicdom Con Athens 2014
Τα comics γιορτάζουν για 9η χρονιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
 Tο μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics υποδέχεται και φέτος του επισκέπτες του με διεθνείς προσκεκλημένους και έλληνες καλλιτέχνες, έκθεση-αφιέρωμα στα comics από όλο τον κόσμο, προβολές, ομιλίες, workshops, events, διαγωνισμούς και όλες τις νέες κυκλοφορίες των ελληνικών εκδοτικών οίκων. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους της φετινής διοργάνωσης είναι οι Enrique Sanchez Abuli, Glenn Fabry, Emanuela Lupacchino, Penelope Bagieu, Stephen Mooney και Martin Ernstsen. Σε συνεργασία με την Comicdom Press.
4-6 Απριλίου 2014, 11:00-21:30
 

Εικονογράφηση poster: Γιώργος Καμπάδαης 


Celebrating 9th Art
Στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens 2014 παρουσιάζονται από χώρες όπως η Καμπότζη, η Κίνα, το Ισραήλ, η Πορτογαλία, η Παραγουάη και η Λετονία, αυθεντικές σελίδες, comics, graphic novels και εικονογραφήσεις από όλο τον κόσμο, με στόχο να υπογραμμιστεί η οικουμενικότητα της τέχνης των comics. Μεγάλο μέρος του υλικού θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας.
Έως τις 11 Απριλίου 2014

Η Ελληνική Κοινότητα της Βιέννης, 300 Χρόνια Παρουσίας
Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ελληνική Κοινότητα της Βιέννης με κεντρικούς ομιλητές τον Δρ. Ίκαρο Μαντούβαλο, Λέκτορα της Νεώτερης Ελληνικής Κοινωνικής Ιστορίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ερευνητή της ιστορίας των ελληνικών παροικιών της Κεντρικής Ευρώπης και τον Βασίλειο Μπέλλιο, διδάκτορα Πανεπιστημίων Αθηνών και Βιέννης. Σε συνεργασία με το σωματείο «Ελληνικές Ρίζες».
7 Απριλίου 2014, 19:30
 

Με τα λόγια (γίνεται)
O ποιητής και μεταφραστής της αρχαιοελληνικής ποίησης Παντελής Μπουκάλας μας ξεναγεί σε επιγράμματα, άλλα ποιήματα, και αποσπάσματα από τραγωδίες που έχει μεταφράσει.
30 Απριλίου 2014, 19:30