Δύο νέες δράσεις που συνδέονται με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση παρουσίασε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Παρουσία πολλών επιχειρηματιών και καταξιωμένων επαγγελματιών ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας παρουσίασε σήμερα, Τετάρτη 2 Απριλίου 2014, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δύο νέες καινοτόμες δράσεις που έχουν στόχο να βοηθήσουν τους νέους και εφήβους σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και να τους μυήσουν στον χώρο της επιχειρηματικότητας.

Η πρώτη δράση αναπτύσσεται σε συνέχεια ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που έχει ήδη ετοιμάσει με μεγάλη επιμέλεια ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) για τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Ο ΕΟΠΠΕΠ χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση θα δημιουργήσει «ταινιο-μαθήματα» videos για διάφορες ομάδες επαγγελμάτων και κλάδων με επαγγελματίες που θα περιγράφουν και θα εξηγούν τις συνθήκες εργασίας, τις προοπτικές στην αγορά εργασίας και τους ορίζοντες που ανοίγονται στο επαγγελματικό στίβο. Τα εκπαιδευτικά αυτά videos θα προβληθούν από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, ενώ παράλληλα θα αναρτηθούν και στην αντίστοιχη διαδικτυακή πύλη του ΕΟΠΠΕΠ.Γκ1

Μέσω της δεύτερης δράσης η οποία θα υλοποιηθεί πάλι μέσα από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα επιχειρηματικότητας και να έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό οπτικό υλικό, το οποίο θα προβάλλεται στην ειδική διαδικτυακή πύλη www.businesschool.minedu.gov.

Καθηγητές Μάρκετινγκ, Οικονομίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων αλλά και πετυχημένοι επιχειρηματίες της χώρας μας θα εξηγούν, με τρόπο άμεσο και κατανοητό, το πώς ένας νέος μπορεί να κάνει τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα.

Κατά την εκδήλωση προβλήθηκαν δύο πιλοτικά videos στα οποία επαγγελματίες περιγράφουν τις συνθήκες εργασίας τους και τις προοπτικές του επαγγέλματος τους και καταξιωμένοι επιχειρηματίες εξηγούν σε νέους, τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται το επιτυχημένο επιχειρείν.

Στην ομιλία του ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τόνισε μεταξύ άλλων: «Χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα, όπως είναι το διαδίκτυο και έχοντας ως βάση την πολύ πετυχημένη δουλειά του ΕΟΠΠΕΠ θελήσαμε, μέσα από το πολύ ισχυρό εργαλείο που λέγεται Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους νέους να επιλέξουν με υπεύθυνο τρόπο τον επαγγελματικό τους δρόμο. Να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, τις κλίσεις και τις δεξιότητες τους αλλά και να οραματιστούν σε ρεαλιστικές βάσεις το μέλλον τους». Σχετικά με τη δεύτερη δράση για την επιχειρηματικότητα ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας ανέφερε πως «με δεδομένο ότι σήμερα το 32% των απασχολούμενων στην Ελλάδα αυτοαπασχολούνται, πήραμε την πρωτοβουλία να φέρουμε κοντά τον κόσμο των νέων με τον κόσμο των επιχειρήσεων» και έκλεισε λέγοντας: «Είναι σημαντικό που πολλοί νέοι άνθρωποι βλέπουν τη δημιουργία μιας επιχείρησης ως μία διέξοδο στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε αλλά και ως μία πολύ σημαντική πρόκληση. Ευχαριστώ όλους τους επιχειρηματίες που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας. Στην Ελλάδα μπορεί να μην περισσεύουν χρήματα αλλά περισσεύουν ικανοί επιχειρηματίες».

Τους στόχους των δύο προγραμμάτων εξειδίκευσε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΕΟΠΠΕΠ κα Φωτεινή Βλαχάκη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νίκος Ανδρουλακάκης, ο Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Παναγιώτης Μανούρης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του ΣΕΣΜΑ Παντελής Κούκος, ο Διευθυντής Βραβείου Ελληνικής Επιχειρηματικότητας κ. Jimmy Αθανασόπουλος, εκπρόσωποι καταξιωμένων επιχειρήσεων αλλά και μαθητές που διακρίθηκαν σε καινοτόμες δράσεις.

Από το Γραφείο Τύπου