Αυγά, ουίσκι, μέλι και σαπούνια πήγε πεσκέσι η Ελισάβετ στον Πάπα!

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν παύει να εκπλήσσει. Η συνάντησή της την Πέμπτη στο Βατικανό για πρώτη φορά με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε απ’ όλα. Δώρα από το κτήμα της, συζήτηση τόσο ιδιωτική που δεν εκδόθηκε ανακοίνωση και αυγά…

Ο Πάπας ξαφνιάστηκε αφού ανάμεσα στα δώρα ήταν μια δωδεκάδα αυγά και ένα μπουκάλι ουίσκι.

«Έχω επίσης φέρει κάποια προϊόντα από τα κτήματά μας τα οποία είναι για εσάς προσωπικά» δήλωσε η βασίλισσα, που φορούσε ένα φόρεμα στο χρώμα της λεβάντας και μοβ καπέλο, καθώς προσέφερε στον Φραγκίσκο ένα καλάθι με διάφορα προϊόντα, στο τέλος της διάρκειας 17 λεπτών ιδιωτικής τους συνάντησης στο Βατικανό.

Τα συνολικά 18 προϊόντα από το Παλάτι του Μπάκινχαμ, το Ουίνδσορ, το Σάντρινγκαμ και το Μπαλμόραλ περιελάμβαναν επίσης δύο είδη μελιού, το «Coronation Best Bitter» και το «Grandad’s chutney» και χειροποίητα σαπούνια αρωματοθεραπείας του Σάντρινγκαμ.

Ένας ιερωμένος στο Βατικανό είπε πως ο ποντίφικας ενδέχεται να μοιραστεί τα τρόφιμα αυτά με τους άλλους ενοίκους του ξενώνα όπου ζει, μετά την ανάδειξή του στο αξίωμα, αφού απαρνήθηκε τα ευρύχωρα παπικά διαμερίσματα, ή να δωρίσει κάποια σε αναξιοπαθείς.

Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο Δούκας του Εδιμβούργου, συνάντησαν τον πάπα σε ένα δωμάτιο με μοντέρνα διακόσμηση δίπλα από την αίθουσα ακροάσεων του Βατικανού, χωρίς την τελετουργική μεγαλοπρέπεια που συνήθως είναι ίδιον αυτού του είδους των επισκέψεων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Βατικανό δεν διευκρίνισε ποια θέματα συζητήθηκαν.

Προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε εικασία ότι οι δύο τους συζήτησαν την υπόθεση των νήσων Φόκλαντ, ή Μαλβίνας, η βρετανική πρεσβεία υπενθύμισε στους δημοσιογράφους ότι παρά το γεγονός πως ο πάπας κατάγεται από την Αργεντινή, η επίσημη θέση του Βατικανού στην διένεξη είναι να τηρεί ουδετερότητα.

Ο Φραγκίσκος έδωσε από τη δική του πλευρά στη βασίλισσα ένα δώρο για τον δισέγγονο της βασίλισσας, τον πρίγκιπα Γεώργιο του Κέιμπριτζ, ο οποίος είναι 8 μηνών. Ήταν μια σφαίρα φτιαγμένη από πέτρωμα λάπις λαζούλι, με ένα ασημένιο σταυρό του Αγίου Εδουάρδου στην κορυφή της.

«Θα ενθουσιαστεί με αυτόν» είπε η Ελισάβετ στον πάπα. Έκανε μια παύση και πρόσθεσε: «Όταν μεγαλώσει λίγο».

ΠΗΓΗ:NewsIt.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε