Επιμένει ο Παπανδρέου να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση! «Η δήλωσή μου ισχύει – Εκλογές πάντα γίνονται»

Όχι μόνο επιμένει αλλά πάει και ένα βήμα παραπέρα ο Γιώργος Παπανδρέου
– Ζητάει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, να πάρει το ΠΑΣΟΚ και να φύγει από τον κυβερνητικό συνασπισμό!
– «Δεν έχω καμία προσωπική φιλοδοξία. Θέλω να δω την Ελλάδα να πετυχαίνει»

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο κ. Παπανδρέου είπε: “Η δήλωσή μου ισχύει”.

Όταν ρωτήθηκε αν η επιμονή του να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση δεν θα οδηγήσει τον τόπο σε περιπέτειες εννοώντας τις εκλογές, ο κ. Παπανδρέου είπε: «Εκλογικοί κύκλοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και ο λαϊκισμός δεν μπορεί να κερδίζει πάντα, αν υπερασπιζόμαστε με θάρρος αυτό που πιστεύουμε». Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω. Δεν έχω καμία προσωπική φιλοδοξία. Θέλω να δω την Ελλάδα να πετυχαίνει».

Μιλώντας στο συνέδριο της γνωστής δεξαμενής σκέψης CEPS ο κ. Παπανδρέου είπε: «Η Ελλάδα δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα της ευρωζώνης».

Υπογράμμισε επίσης την πρωτοφανή πρόοδο που έχει επιτύχει η χώρα τα τέσσερα τελευταία χρόνια τόσο σε δημοσιονομικό όσο και σε διαρθρωτικό επίπεδο.

Είπε επίσης ότι η ΕΕ θα έπρεπε εξαρχής να έχει παρέμβει προκειμένου να πείσει τις αγορές ότι δεν υπήρχε ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και να διασφαλίσει μια ομαλότερη πορεία ανάκαμψης της χώρας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η λιτότητα που επιβλήθηκε στη χώρα δεν συνοδεύτηκε από τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

ΠΗΓΗ:NewsIt.gr