Όσκαρ Πιστόριους: Ζητώ συγνώμη από την οικογένεια της Ρίβα

Ξεκίνησε η απολογία του Όσκαρ Πιστόριους ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στίνκαμπ.

«Ήθελα απλά να προστατεύσω τη Ρίβα», είπε μεταξύ άλλων στην έναρξη της απολογίας του ο παραολυμπιονίκης, αφού πρώτα ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια της εκλιπούσας.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι πυροβόλησε τέσσερις φορές πίσω από την πόρτα του μπάνιου νομίζοντας ότι την υπερασπιζόταν από έναν εισβολέα.

Ο «blade runner» είπε ακόμη ότι μετά τον φόνο της τέως συντρόφου του «έχει συνεχώς εφιάλτες και δεν μπορεί να κοιμηθεί», ενώ όπως ανέφερε είναι συνεχώς τρομοκρατημένος.

Προηγουμένως κατέθεσε ο ιατροδικαστής Μπόθα, ύστερα από αίτημά του, «για οικογενειακούς λόγους υγείας» αντίθετα με τη συνήθη πρακτική που θέλει ο κατηγορούμενος να καταθέτει πρώτος.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Μπόθα αναφέρθηκε στις εξετάσεις που διενήργησε πάνω στο άψυχο κορμί της Στίνκαμπ, λέγοντας ότι δεν μπορεί να είναι απόλυτος στο πότε ακριβώς ήταν η τελευταία φορά που έφαγε το μοντέλο.

Η κατάθεση του δρ. Μπόθα θα μπορούσε να είναι κομβική για την υπεράσπιση καθώς ο Πιστόριους ισχυρίζεται πως ο ίδιος και η σύντροφός του ήταν στο υπνοδωμάτιο περίπου στις 22.00 της 13ης Φεβρουαρίου 2013 και οποιαδήποτε ένδειξη ότι ήταν ξύπνιοι μετά από αυτή την ώρα, θα άλλαζε την αλληλουχία των γεγονότων, έτσι όπως τα περιέγραψε ο παραολυμπιονίκης.

Σε προηγούμενη κατάθεση ο συνάδελφός του Μπόθα, δρ. Γκερτ Σαάιμαν, είχε δηλώσει ότι η Ρίβα είχε φάει γύρω στις 01.00 της 14ης Φεβρουαρίου του 2013, περίπου δύο έως τρεις ώρες πριν από τον θάνατό της.