Eλληνικά τέρατα κατακτούν τη Νέα Υόρκη, λίγο πριν κάνει επέλαση ο αρχαιοελληνικός θάνατος!

Τα περίφημα τέρατα των Beetroot, έχουν κατακτήσει διεθνή βραβεία, έχουν προσελκύσει πλήθος κόσμου σε εκθέσεις – τελευταία στο Μουσείο Μπενάκη- έχουν δημιουργήσει μια σαφή ταυτότητα στον παγκόσμιο χώρο σχεδιασμού και οπτικής επικοινωνίας. Τώρα τα τέρατα κατακτούν την καρδιά του Μανχάταν, λίγα μέτρα από το Rockfeller Plaza στο Οlympic Tower.

Η έκθεση των τεράτων με την τίτλο «Τα παρεξηγημένα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας» παρουσιάζονται στο Ιδρυμα Ωνάση της Αμερικής. «Πρόκειται για μια έκθεση διαδραστική και χιουμοριστική, για μικρούς και μεγάλους, αποτυπώνοντας την ελληνική δημιουργικότητα και φαντασία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Ωνάση Αμερικής, πρέσβης Λουκάς Τσίλας.
Η έκθεση περιλαμβάνει εγκαταστάσεις με τρισδιάστατα γλυπτά, αλλά και ψηφιακά «αόρατα τέρατα» που εμφανίζονται, συμπληρώνονται ή αποκτούν ζωή μέσα από «έξυπνες» ηλεκτρονικές συσκευές, όπως tablets και smartphones.


Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της βράβευσης της Beetroot Design Group -γραφείο επικοινωνίας από τη Θεσσαλονίκη- με την υψηλότερη διάκριση στον χώρο του επικοινωνιακού design σε διεθνές επίπεδο και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη, χάρις στη βοήθεια του Ιδρύματος Ωνάση. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, τα εκθέματα λειτουργούν σε ένα πρώτο επίπεδο ως σύγχρονα καλλιτεχνικά δημιουργήματα βασισμένα στην ελληνική μυθολογία, αλλά, σε δεύτερο, ως αφορμή για την παρουσίαση των συστατικών της δημιουργίας και της ανάπτυξης.


Τέλος, σημειώνεται ότι με τα «τέρατα» οι δημιουργοί επιχειρούν να αντιστρέψουν με χιούμορ την κακή πολιτικό-οικονομική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα οικουμενικές φιλοσοφικές βάσεις και πρακτικές του σύγχρονου design. Η έκθεση «The Greek Monsters by Beetroot» (Τα Ελληνικά Τέρατα της Beetroot) στοχεύει στο να φωτίσει την πιο θετική πλευρά της σύγχρονης Ελλάδας.

Πηγή: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων – iefimerida.gr