Ουκρανία: 5 νεκροί και ένας τραυματίας στο Σλαβιάνσκ από επίθεση ενόπλων

Με αίμα βάφτηκε το Πάσχα στην Ανατολική Ουκρανία. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε όταν ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση σε ένα φυλάκιο που είχαν στήσει φιλορώσοι αυτονομιστές κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ τη ζωή τους έχασαν δύο από τους δράστες και τρεις από την ομάδα των φιλορώσων που έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την πόλη.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο οδόφραγμα που έχουν στήσει οι αυτονομιστές στο χωριό Μπιλμπάσιφκα που απέχει μερικά χιλιόμετρα δυτικά του Σλαβιάνσκ, ανέφερε ο τοπικός αξιωματούχος Βιάτσεσλαβ Πονομαριόφ.

Οργισμένος εμφανίστηκε στο μεταξύ ο Ουκρανός πρωθυπουργός για τα αντισημιτικά φυλλάδια που μοιράστηκαν στην ανατολική Ουκρανία και τα οποία διέταζαν τους Εβραίους κατοίκους της περιοχής να δηλωθούν στις νέες αρχές.

Σε συνέντευξή του που πρόκειται να μεταδοθεί σήμερα από το κανάλι NBC ο Αρσένι Γιατσενιούκ δήλωσε ότι θέλει “να πιέσει τις στρατιωτικές δυνάμεις, τις υπηρεσίες ασφαλείας και την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της χώρας να εντοπίσουν κατεπειγόντως αυτούς τους παλιανθρώπους (σ.σ. που μοίραζαν τα φυλλάδια) και να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη”.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε την Τρίτη κοντά στη συναγωγή του Ντονέτσκ, κατά την έξοδο των πιστών που γιόρταζαν την δεύτερη ημέρα του εβραϊκού Πάσχα. Τρεις κουκουλοφόροι μοίραζαν τα φυλλάδια που έφεραν το σύμβολο της Αυτονομιστικής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και τη ρωσική σημαία.

Πηγή: Skai.gr