Τραγωδία με μετανάστες ανοικτά της Σάμου-Περισυλλέγησαν δύο νεκροί

Τραγωδία με μετανάστες ανοικτά της Σάμου-Περισυλλέγησαν δύο νεκροί

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες βόρεια της Σάμου για τον εντοπισμό αγνοουμένων, μετά την ανατροπή δύο λέμβων με μετανάστες. Από το σημείο έχουν ανασυρθεί δύο νεκροί, ενώ έχουν περισυλλεγεί περισσότεροι από πενήντα μετανάστες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα κρουαζιερόπλοιο, ενώ στη θαλάσσια περιοχή βρίσκεται και ένα σκάφος της Frontex, το πλήρωμα του οποίου όπως έγινε γνωστό, ειδοποίησε για το συμβάν.

Το enikos.gr επικοινώνησε με το Λιμενικό Σώμα, σύμφωνα με το οποίο έχουν ανασυρθεί δύο νεκροί από το σημείο της τραγωδίας.

Μέχρι στιγμής, 37 άτομα έχουν περισυλλεγεί από το σκάφος του Λιμενικού Σώματος και έχουν μεταφερθεί στο νησί της Σάμου, 3 εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, και άλλοι 14 περισυλλέγησαν από το σκάφος της Frontex, μεταξύ των οποίων και μια νεκρή γυναίκα.

Ένας ακόμα νεκρός περισυνελέγη από κρουαζιερόπλοιο που συμμετέχει στις έρευνες στην περιοχή.

Στις έρευνες συμμετέχει ελικόπτερο, αλλά και σκάφος του πολεμικού ναυτικού, και δύο αλιευτικά καθώς στο σημείο βρίσκονται και άλλοι αγνοούμενοι μετανάστες.

Παραμένει άγνωστο αν ανάμεσα στους αγνοούμενους υπάρχουν και παιδιά.

ΠΗΓΗ:enikos.gr