Στον Λευκό Οίκο από την πίσω πόρτα – Ξεκαρδιστικό video…

Ένα ξεκαρδιστικό video παρωδία με πρωταγωνιστές τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και την «αντιπρόεδρο» (από τη σειρά Veep) Τζούλια Λουίς Ντρέιφους προβλήθηκε πριν από το δείπνο των ανταποκριτών στον Λευκό Οίκο.

Για άλλη μια φορά, οι Αμερικανοί πολιτικοί αποδεικνύουν πως (όταν θέλουν) μπορούν να είναι τελείως ακομπλεξάριστοι.

Όλα ξεκινούν με την Veep να κάθεται στο γραφείο της. Ξαφνικά, χτυπάει το τηλέφωνο και είναι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Είναι ντυμένος σπορ, φοράει… αεροπορικά γυαλιά ηλίου και ένα σούπερ σπορ αυτοκίνητο, χρώματος… καναρινί!

«Πφ, νόμιζα ότι είσαι ο Πρόεδρος. Θα πας στο (βαρετό) δείπνο των ανταποκριτών;», τον ρωτάει. «Όχι φίλε, πήγα μια φορά. Είναι ένα μάτσο πολιτικοί που προσπαθούν να εξηγήσουν πολιτική στο Χόλιγουντ. Δεν αξίζει», της απαντά εκείνος.

Είναι τόσο έντονο το χρώμα, που η Veep αντιδρά: «Αλήθεια; Κίτρινο; Αλήθεια;» του λέει. Αλλά μπαίνει μέσα για μια βόλτα στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

Μόνο που όταν το δίδυμο των αντιπροέδρων φτάνει έξω από το Οβάλ Γραφείο, η πόρτα είναι κλειδωμένη. Ο Μπάιντεν όμως έχει τη λύση: ένα κλειδί κάτω από τη γλάστρα. Αφού μπαίνουν στο γραφείο του προέδρου και εκείνει εντυπωσιάζεται γιατί… δεν υπάρχουν γωνίες, Μπάιντεν και Ντρέιφους κατευθύνονται στην κουζίνα.

Εκεί, απολαμβάνουν δυο τεράστια μπολ παγωτού. Μέχρι που τους… πιάνει στα πράσα η πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα και τους μαλώνει γιατί δεν έχουν ακούσει τίποτα από την καμπάνια της για την υγιεινή διατροφή.

Μπάιντεν και Ντρέιφους φεύγουν και αφήνουν τη Μισέλ μόνη στην κουζίνα με τα παγωτά. Ο πειρασμός μεγάλος και η Πρώτη Κυρία υποκύπτει αλλά τώρα είναι η σειρά της να… πιαστεί στα πράσα από την Veep, που γυρνά γιατί ξέχασε την τσάντα της.

«Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν σταφίδες εδώ μέσα. Είναι φρούτο ξέρεις. Άσε που είναι καλύτερο απ’ ό,τι σου δίνουν στο δείπνο των ανταποκριτών», προσπαθεί να δικαιολογηθεί. «Εξάλλου γυμνάζομαι κάθε μέρα» λέει αλλά ο Ντρέιφους είναι μάλλον δύσπιστη. Τότε, η Μισέλ Ομπάμα την προκαλεί σε… «μονομαχία» αλλά η Veep παίρνει την τσάντα της και φεύγει…

Ακολουθούν τα γραφεία της Washinghton Post: Εκεί, αλλάζουν τους τίλους των εφημερίδων! «Ο Μπάιντεν ανεβαίνει – η δημοτικότητά του φτάνει το 200%» είναι ένας από αυτούς!
Επόμενος σταθμός του διδύμου των πρωταγωνιστών ένα μαγαζί με τατουάζ, όπου… «χτυπάει» η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι. Ο ιδιοκτήτης τους δείχνει και τα τατουάζ που έχουν κάνει η… Χίλαρι Κλίντον και ο Τζεμπ Μπους (μια καρδιά και τη λέξη μητέρα).

Στο τέλος της βραδιάς, η Veep τηλεφωνεί στον πρόεδρο της Γερουσίας, Τζό Μπένερ και τον ρωτά αν θα πάει στο δείπνο. «Όχι» της λέει, «έχω σημαντικότερα πράγματα να κάνω», συνεχίζει και το πλάνο ανοίγει, δείχνοντας πως ο επικεφαλής της Γερουσίας βλέπει… τηλεόραση!