Δολοφόνησαν εν ψυχρώ Ορθόδοξο Ιερέα στην Ουκρανία

10247502_699084776814656_2621357866372589953_n

Χθες δολοφονήθηκε στην Ουκρανία ο ορθόδοξος ιερέας PAVEL Zhuchenko, εφημέριος του ναού του Αγίου Δημητρίου Donskoy της πόλης Druzhkovka στην περιοχή του Donetsk. Ο ιερέας που διακρινόταν για τον ζήλο του και ήταν γνωστός ως χαρισματικός ιεροκύρηκας , επέβαινε στο αυτοκίνητό του όταν κοντά στο σημείο ελέγχου του Kondratevki, πυροβολήθηκε και μια σφαίρα κατευθείαν στην καρδιά.Ήταν πατέρας 3 παιδιών (Πράβδα,09/05/14) Ο ιερέας ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία που αναγνωρίζεται από το Πατριαρχείο Μόσχας και είναι η μόνη κανονική. Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται το αυτοαποκαλούμενο σχισματικό Πατριαρχείο του Κιέβου που υπεραμύνεται τους φιλοδυτικούς το οποίο δημοσίως καλεί τους πιστούς του να σκοτώσουν τους “άπιστους βετεράνους του Β Παγκοσμίου Πολέμου που είναι κατακτητές της χώρας”.

Ο ιερομάρτυρας πατέρας Παύλος, δολοφονήθηκε μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης την παραμονή των εορτασμών για τη νίκη των σοβιετικών επί του ναζιστικού στρατού. Η οικογένειά του και οι συγγενείς του εκφράζουν φόβους και για τη δική τους ζωή αφού έχουν δεχθεί και αυτοί απειλές από τους Ουκρανούς εξτρεμιστές. Όλο το  Donetsk έχει παγώσει από την είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του ιερέα. 10258511_510008479105464_8404676944565593905_n

Αναρτήθηκε από στις

ΓΕΜΙΣΑΝ ΑΙΜΑ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Νεκροί, τραυματίες, καμμένη γη, ο ήχος των πυροβολισμών, άνθρωποι που ουρλιάζουν…. Οι εικόνες από τη Μαριούπολη είναι εφιαλτικές. Οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των φιλορώσων ανταρτών συνεχίζονται στην πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, με τον τελευταίο απολογισμό των νεκρών να ανέρχεται στους 21.

Μεταξύ αυτών και ένας δημοσιογράφος, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από Ουκρανό στρατιώτη.

Γέμισαν αίμα οι δρόμοι της Μαριούπολης – Βίντεο ντοκουμέντο από την εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

Νεκροί, τραυματίες, καμμένη γη, ο ήχος των πυροβολισμών, άνθρωποι που ουρλιάζουν…. Οι εικόνες από τη Μαριούπολη είναι εφιαλτικές. Οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των φιλορώσων ανταρτών συνεχίζονται στην πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, με τον τελευταίο απολογισμό των νεκρών να ανέρχεται στους 21.

Μεταξύ αυτών και ένας δημοσιογράφος, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από Ουκρανό στρατιώτη.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ!

Με σκισμένα ρούχα και εμφανή τα τραύματά τους, οι κάτοικοι της Μαριούπολης κυκλοφορούν στους δρόμους.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες πυροβολούν στο “ψαχνό”.

Έντρομοι οι κάτοικοι της πόλης καλύπτουν τις σορούς με ό,τι βρίσκουν μπροστά τους.

 

ΠΗΓΗ:NewsIt.gr

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις για την επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κριμαία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέκριναν τον Ρώσο πρόεδρο χαρακτηρίζοντας την επίσκεψή του “προκλητική” και επαναλαμβάνοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν αποδέχεται την προσάρτηση της χερσονήσου από τη Ρωσία.

“Το ταξίδι αυτό είναι προκλητικό και αχρείαστο. Η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία και, φυσικά, δεν αναγνωρίζουμε τις παράνομες, αθέμιτες ενέργειες της Ρωσίας”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρμεντ Τζεν Ψάκι κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Ανάλογη ήταν και η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να εκμεταλλεύεται τους εορτασμούς για την επέτειο του τέλους του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου για να προβάλει την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου στη Ρωσική Ομοσπονδία.

“Η ΕΕ σημείωσε με λύπη την παρουσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σε μια στρατιωτική παρέλαση (…) στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας”, δήλωσε η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, η εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

“Μια σημαντική ημέρα στην κοινή μας ιστορία, αφιερωμένη στο να τιμήσουμε τις τεράστιες θυσίες και να θυμηθούμε τους εκατομμύρια νεκρούς του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για να προβληθεί η παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας”, πρόσθεσε η ίδια.

ΠΟΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο μεταξύ, πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην Ουκρανία και τα τελευταία γεγονότα που σημειώθηκαν πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς μαζί με αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν, αρχικά, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, προτού καταλήξουν στο σημείο απ’όπου ξεκίνησαν.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αισθητή ήταν η παρουσία της αστυνομίας, ενώ σημειώθηκαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ